avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire cu bucluc :)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire cu bucluc :)

Buna ziua. In vara anului 2013 bunica mea a decedat. Succesiunea s-a facut fara probleme doar ca eu nu pot folosi imobilul deoarece bunica i-a facut unei persoane buletin pe respectiva adresa, iar persoana locuieste acolo si nu vrea sa plece. Adica de 2 ani el imi deterioreaza imobilul si eu pierd pt ca nu pot sa-l inchiriez. Am vorbit cu avocati care mi-au spus ca doar prin ordin de executare pot sa-l scot afara. Mi se pare aberant sa platesc 2600 Ron, sa astept un an ( atat mi-au zis ca dureaza)ca sa pot face ce vreau cu casa mea. Vad ca el ca si "chirias" are o multime de drepturi, dar eu ca MOSTENITOR nu am?? Nu se poate anula in baza certificatului de deces buletinul, contractul de locatiune ( in caz ca are) ?? Precizez ca este un alcoolic care mi-a facut din imobil focar de infectie. Am apelat la cunostintele dvs in speranta gasirii unei portite. Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2015
gyova26, utilizator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:04, 26 Februarie 2015
Eu personal as fi procedat altfel ; pe baza actelor de mostenitor imi faceam buletin la adresa respectiva apoi asteptam sa plece individul din casa , schimbam yala sau chiar usa si apoi daca incerca o efractie anuntam eu politia si sa demonstreze el ce drepturi legale are acolo , asta in cazul in care nu avea un contract de inchiriere valabil , lucru verificabil la circa financiara. Dar mai mult ca sigur ca doar a fost trecut in spatiu iar un eventual contract de inchiriere a fost facut pe un an, fara prelungire.
Puteti utliza procedura prev. de art.1045-1047 NCPC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc să închei o relație de concubinaj. cum să evaluez, în vederea despăgubirii, valoarea lucrurilor care vor rămâne la mine? luiza44 luiza44 Buna ziua, va rog frumos cine ma poate lamurii cum pot proceda?! Traiesc intr o relatie de concubinaj de 6 ani , concubinul a venit in casa mea proprietate ... (vezi toată discuția)
Despartire necasatoriti Liamaria181 Liamaria181 Buna ziua. Va rog putin ajutor. Exista o posibilitate legala de a parasi casa (credit pe numele meu) in care traiesc cu prietenul meu impreuna cu copilul ... (vezi toată discuția)
Evacuare elenag57 elenag57 Matusa sotului a decedat anul acesta . Nu are mostenitori directi. Anul trecut a luat in spatiu o persoana care si-a facut buletin la adresa locuintei ei. Cum ... (vezi toată discuția)