avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fosta sotie imi propune ca ea sa renunte la pensia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fosta sotie imi propune ca ea sa renunte la pensia alimentara

Buna seara,

Inainte de a exprima intrebarea ce reiese oarecum din titul subiectului doresc sa detaliez putin, pentru a fi cat mai explicit.
In anul 2007 am divortat de fosta sotie.
In anul 2006, impreuna, am facut un credit pentru renovarea apartamentului in care locuiam la acel moment cu fosta sotie si fetita noastra ce atunci avea 6 ani. Apartamentul respectiv era al parintilor fostei sotii.
De asemenea cred ca trebuie adaugat ca banii din acel credit (de nevoie personale) au fost folositi atat pentru renovarea apartamentului cat si pentru utilarea sa cu mobilier, geamuri termopan, parchet, cheltuieli, etc.
In anul 2007, in momentul cand am parasit acel apartament, impreuna cu fetita, care nu concepea sa stea fara mine si care mai apoi i-a fost incredintata, am luat lucrurile "mobile" pe care le-am depozitat in alta parte, intocmind un proces verbal cu cele depozitate si cu mentiunea explicita ca au fost luate si depozitate pentru a nu fi instrainate inainte de partaj. . Mentionez ca intrucat ne "luptam" pentru fetita, procesele au durat aproximativ un an, pe mine nu ma interesa partajul iar fost sotie nu l-a cerut tocmai pentru ca la mijloc era acel credit.
Am continuat sa platesc acest credit pana in anul 2011, cand am mers la banca si am cerut sa ma execute , rata fiind de 450 lei, dupa executare imi era retinut din salar aproximativ 100 lei.
In luna august 2012 s-a incheiat contractul la firma unde lucram ( o firma de consultanta in constructii), eu fiind trecut in somaj nu mi s-a mai retinut niciun leu.
Nu sunt familiarizat cu procedurile insa presupun ca contractul de credit s-a cesionat unei firme de recuperare creante, care a facut pasii legali pentru recuperare.
Din 2012 nu am mai lucrat cu contract astfel ca acum executorul a solicitat executarea fostei sotii, care lucreaza cu contract la o fabrica.
Zilele trecute am fost sunat de fosta sotie care mi-a "propus" urmatoarele:
- intrucat eu nu lucrez sa mergem la notar si sa imi asum acel credit, nu cunosc termenii juridici, insa ce am inteles este ca asumandu-mi acestea, ea va fi exonerata.;
- pentru acestea ea va renunta - tot in scris la notar - la pensia alimentara.


Mentionez ca acele bunuri ce le-am luat din apartament sunt inca depozitate in aceeasi locatie; (Subliniez acest lucru pentru ca in momentul in care m-a sunat m-a "amenintat" voalat cu partajul.)
Suma pe care executorul a inaintat-o spre executare este de aprox. 30.000 lei.
Cuantumul pensiei alimentare este de 120 lei/luna.

Intrebarile mele:
1. Sunt legal posibile propunerile fostei sotii?
2. Daca s-ar face acest partaj, ce ar insemna in sensul abordarii acestui credit, a executarii sale, s-ar lua in calcul ca eu am platit timp de 4 ani singur? (cum am mentionat, pe mine nu ma intereseaza sa primesc ceva bunuri in urma partajului)


Chiar si cel mai simplu calcul matematic pledeaza in favoarea neacceptarii propunerilor. La care se adauga multe din care voi scrie doar unul, care m-a durut si ma doare tare: in primii doi ani dupa divort nu a lasat niciodata fata la mine, apoi nu o lasa mai mult de cateva ore la vreun sfarsit de saptamana; de vacante nici nu vorbesc. (asa cum am spus, eu am dorit fata si in cadrul proceselor de divort si custodie, nu am cerut/specificat perioadele in care fata sa stea la mine). Acum, fetita este destul de mare, are 14 ani vorbim foarte mult si ne vedem mai des.

Imi cer scuze daca postarea este prea stufoasa si multumesc anticipat pentru orice sfat/raspuns.
Cel mai recent răspuns: ankhme , utilizator 07:16, 20 Februarie 2015
V-aţi răspuns singur, aritmetica nu minte.
În plus, legal, mama nu poate renunţa la pensia alimentară, care e dreptul copilului.
Va asumati degeaba creditul, banca prin executor , ar executa-o oricum, acel inscris nefiindu-i opozabil. Banca are contract si cu dansa , asa ca are in ce baza s-o execute.
iar in ce priveste pensia, s-a raspuns mai sus, nu poate renunta.
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2015
gi-jane2, moderator
Declaratia prin care sotia dumneavoastra renunta la pensia de intretinere este lovita de nulitate absoluta.
Stoica Ioana a scris:

Declaratia prin care sotia dumneavoastra renunta la pensia de intretinere este lovita de nulitate absoluta.



Va multumesc tutoror pentru raspunsurile prompte, ca intotdeauna. Acum sunt lamurit cum trebuie sa procedez.
Inca o data, va multumesc din suflet!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt divorțată din 2017 si am o fetiță cu fostul soț. am ... alina05_07 alina05_07 Sunt divorțată din 2017 si am o fetiță cu fostul soț. Am luat în timpul căsătoriei un apartament prin Prima casă. In februarie 2020 am zis sa mai dam ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara MisteriosulDCO MisteriosulDCO Buna ziua! Povestea mea incepe cu fosta nevasta, cu care am fost casatorit 7 ani, in urma casatoriei a rezultat o fetita. in urma cu 2 ani jumatate am ... (vezi toată discuția)
Amenintare cu executare imobiliara tracz tracz buna ziua..vreau sa intreb....am divortat in 1994,prin hotarare de divort fosta sotie a castigat apartamentul...in 2002 ne-am recasatorit,in 2008 accesez un ... (vezi toată discuția)