avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cu repartitoare, fara repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cu repartitoare, fara repartitoare

Buna ziua!
Ma adrese d-tra cu o rugaminte!
Detin un apartament in care momentan nu locuieste nimeni, am anuntat la asociatia de proprietari ca in acest apartament nu va locui nimeni o perioada de timp. Citeva luni, nu au existat probleme de ordin financiar, fiindu-mi atribuite doar cheltuilelile comune.Dar in perioada de iarna 2012-2013, mi-au fost atribuite cheltuilei cu agentul termic calculat dupa sistemul pausal. Fac mentiunea ca apartamnetul este prevazut cu repartitoare. M-am adresat la asociatie, am precizat si faptul ca Normele metodologice,de aplicare a lelgii 230/2007, prevad la art 17 alin 1 lit r ca reprezentantii asociatiei au ca atributii stabilirea de scutiri pentru cei care locuiesc temporar., conditia fiind sa lipseasca mai mult de 15 zile . Apoi am prezentat Ord ANRSC 343 care prevede ca acolo unde sint aparate de masura se va calcula dupa aceste aparate . Cum in apartament nu locuieste nimeni, iar repartitoarele au fost la pozitia ,,0", se poate lesne observa ca acolo nu s-a consumat nimic. Reprezentantii asociatiei precizeaza ca au o hotarire a adunarii generale prin care s-a decis renuntarea la repartitoare. In primul rind , legea mai sus mentionata prevede ca scutirea se aplica la toti locatarii, nu prevede ca aceasta scutire ar fi conditionata de existenta sau inexistenta unor repartitoare de costuri.. Mai mult,nici aceasta hotarire nu a fost data in conditiile legii,nu a fost comunicata in scris tututror locatarilor , respectiv mie , iar cel mai important lucru este ca nu s-a respectat un art cu privire la faptul ca cei direct afectati ar fi trebuit sa semneze pentru aceasta decizie un tabel inainte de a se pune in discutie renuntarea la aceste repartitoare. Deasemenea , cei care au semnat asa zisul proces verbal al adunarii generale nu detin repartitoare!.Am ajuns in final in justitie, desi am invocat art 17 alin 1 lit r din Normele metodologice , instanta de fond nu face referire la acest art., motivarea solutiei fiind ...aproape dubioasa, se face referire la aceasta hotarire a adunarii generale si se precizeaza ca pentru a fi considerat debransat trebuie sa am caloriferele bilndate(!) fara sa se precizeze legea care impune acest lucru. Va rog respectuos, acesta situatie , ce ma sfatuiti ? Are prioritate art din lege care ma scuteste, poate o hotarire a asiciatiei de proprietari sa modifice o lege?...Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:16, 19 Februarie 2015
Acum, ce sa zic: dumneavostra comentati o hotarare judecatoreasca.
Acestia au hotarat ca puteti fi socotiti debransati doar daca este pus un blind la calorifere.
Cam asta e realitatea....
@andu68
In adunarea generala s-a hotarat montarea de repartitoare, tot in adunarea generala s-a renuntat la ele, este problema celor fara repartitoare ca nu au participat sa-si exprime punctul de vedere
De ce nu v-ati debransat legal de la furnizor in momentul in care ati vazut ca s-a renuntat la repartitoare sau puteati deschide robinetii pentru a va incalzi apartamentul daca tot plateati ?
Daca exista hotararea adunarii generale de renuntare la repartitoare,aceasta este general valabila si oblligatoriu de respectat de catre toti proprietarii,chiar daca dvs in instanta ati invocat instantei ordinul ANRSCE
Debransarea de la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic se realizeaza in conformitate cu disp ANRSCE mentionat de dvs
Dovada legalitatii debransarii se face cu proces verbal emis de catre furnizorul de agent termic
eu imi cer scuze daca o sa deranjez!..dar acesta este mai degraba un raspuns de ...semianalfabet!!...eu am intrebat care este forma legala ...si nu ce fac eu ..daca eu comentez sau nu...de unde stii d-ta ca s-au epuizat caile de atac!...plus ca exista calea penala ...ori daca am pus o intrebare asta nu inseamna ca trebuie sa raspunda si ..portarul!...daca stii bine ..dar mie nu imi este folositor daca o sa constat ca sinteti ..penibil!
...nu te supara ..dar esti total ...inafara subiectului!...unde scrie ca s-a votat in adunarea generala?..montarea!!....este in lege ...mai precis in ord ANRSC care permite montarea repartitoarelor .. .ilegea spune ca pentru probleme care ii privesc direct hotaririle s ei-au cu acordul sris al celor direct interesati!!!...ori faptul ca nu exista arata ca nu au fost consultati , iar hotarirea nu a fost adoptata conform legii!!!,,nu e treaba lor ca nu au participat la sedinta" ..asa cum sustii tu...este mai degraba o concluzie de analfabet in materie de drept!!....nu iti mai dau detalii ...ca si gardul ...ar intelege mai bine!...si citeste ..legea si mai ales normele de aplicare a ei ..daca ai auzit de asa ceva!!...plus ordinele ANRSC .. se s....pune ca atunci cind esti mort ...este greu si pentru altii!...cind esti ...prost - ela fel!!....cu alte cuvinte -cind nu stii ..nu te mai baga in seama!...

Alte discuții în legătură

Are dreptul a.g. sa hotarasca debransarea ? BEN46 BEN46 La noi in Asociatie Administratorul vrea sa debranseze partile comune din interior de la caldura , (respectiv baie si bucatarie unde exista ... (vezi toată discuția)
Caldura la comun pentru apartamentele cu ct cretu ramona cretu ramona la noi in bloc exista locatari care au termoteci. precizez ca si administratorul este in aceeasi situatie si de 6 ani de zile refuza sa platesca un procent la ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor de incalzire pentru un apartament nelocuit mihaip2 mihaip2 Buna ziua, Detin impreuna cu familia un apartament in Bucuresti in care nu locuieste nimeni de peste 2 ani. Metionez ca tot blocul are instalate ... (vezi toată discuția)