andu68 a scris:
Ma adrese d-tra cu o rugaminte!
Ati inceput cu un mod de adresare civilizat si sfarsiti prin a va supara pe toata lumea care raspunde. Credeti ca o sa castigati ceva in acest fel!?
Incerc si eu sa raspund si poate am ceva noroc sa nu fiu pus la zid.
Dumneavoastra invocati o prevedere din HG 1588/2007 care in realitatea este:
Art. 17. -
(1) Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:
r) stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire şi pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună; stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale;
Cititi cu atentie, va rog si observati ceea ce am subliniat. Poate intelegeti ca prezenta sau absenta persoanelor dintr-un apartament nu are legatura cu incalzirea apartamentului, cu cheltuielile cu agentul termic. Poate asa nu vi se mai pare "dubioasa" motivarea instantei.
Iar daca o sa va uitati pe listele de plata si acolo ati fost trecut cu "zero" persoane, ati fost scutit de cheltuielile care se repartizeaza conform legii, pe numar de persoane (energia electrica pe casa scarii, gazul la comun, salubritatea...) dar costul energiei termice, repet, nu se repartizeaza in functie de numarul persoanelor.
Instanta poate nu a mai explicat acest lucru pentru ca nu este datoare sa tina lectii justitiabililor. Cautati in legislatia romaneasca oriunde si convingeti-va ca nicaieri nu se prevede repartizarea costului agentului termic pe numar de persoane.