avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizatie de constructie

am depus si eu actele la primarie pentru a primi autorizatie de constructie a unei case si nu am primit-o deoarece drumul de acces la parcela mea este privat si eu am doar drept de servitute notat in c.f. iar cei din primarie mi cer ca drumul respectiv sa fie trecut in domeniul public.AMANUNTE: PROPRIETARUL A OBTIUNUT CERTIFICATUL DE URBANISM ANUL TRECUT IN LUNA OCTOMBRIE IAR EU AM CERUT PE PARCELA MEA IN MARTIE ANUL ACESTA , IN CERTIF. LUI DE URBANISM NU ESTE TRECUT TRECEREA DRUMULUI DIN DOMENIUL PRIVAT IN DOMENIUL PUBLIC IAR IN AL MEU SE CERE ACEST LUCRU.AM FOST IN AUDIENTA LA ARHITECTUL SEF AL PRIMARIEI CARE IMI SPUNE CA NU IMI POATE DA AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE PE ACEST MOTIV. VA ROG SA IMI DATI CEVA INFORMATII ....CE POT SA FAC . (DUPA LEGE)
Cel mai recent răspuns: DANIMPEX , utilizator 12:24, 25 Iulie 2009
Adresati-va instantei de contencios administrativ.

Cel mai indicat ar fi sa va adresati unui avocat. Singur va va fi mai greu.

Nu au nici o baza legala sa solicite acest lucru. Daca amiabil nu o rezolvati , angajati un avocat pentru a intenta o actiune in contencios administrativ.:luck:
Aveti un raspuns scris al primariei ca nu vi se elibereaza autorizatia pt acest motiv? Daca da, inaintati actiune la instanta de contencios adminitrativ solicitand instantei sa oblige primaria la eliberarea autorizatiei (consultati un avocat care s ava redacteze actiunea)

Daca nu aveti acel raspuns scris, faceti o cerere scrisa catre primarie impreuna cu toate actele necesare pt eliberarea autorizatiei si intemeiati cererea pe disp. legii nr. 554/2004 (adica treceti la sfarsitul cererii inainte de semnatura "imi intemeiz prezenta cerere pe disp. legii nr. 554/2004").

In termen de 30 zile primaria trebuie sa va dea un raspuns pozitiv caz in care :)) su negativ, caz in care va adresati instantei de contencios administrativ asa cum v-am spus mai sus.
Daca aveti servitute de trecere notata in CF atunci Primaria nu are motiv temeinic sa va refuze emiterea autorizatiei. Formulati actiune in contencios administrativ, pentru obligarea la emitere act, daca restul documentatiei tehnice depuse pentru autorizare este complet.
am depus cererea de calcul a emiteri autorizatiei de constructie (a depus proiectantul) la care am primit nr.de inregistrare dar cei de la urbanism au trimis dosarul din nou la proiectant pe motivul citez '' lipsa drum trecut in domeniul public'' . Acest raspuns este scris cu pixul in partea de jos a cereri.Toate actele si autorizatile care se cer pentru emitere autorizatiei sunt la dosar . ( repet:de pe un drum public trec print-un drum privat (cu servitute in c.f.)si ajung la terenul meu iar primaria imi cere ca drumul privat prin care trec eu sa fie trecut din domeniul privat in domeniul public ). MULTUMESC TUTUROR PENTRU RASPUNSURI.

Alte discuții în legătură

Abuzurile functionarilor primariei alinh alinh Buna ziua Am si eu o chestiune de rezolvat si anume am depus la primarie un dosar pentru obtinerea autorizatiei de construire conform legii 50/1991.Adresele ... (vezi toată discuția)
Teren vicii ascunse vioneica43 vioneica43 Am cumparat in 2018 un teren in Poiana Brasov in suprafata de 1000 mp , pe care in CF este mentionata o servitute aferenta unor imobile . Pe terenul nostru ... (vezi toată discuția)
Expropriere .....fara despagubire criscris19 criscris19 Sunt proprietara unui teren intravilan de 700 mp. De la primarie mi/au spus ca am nevoie de intocmirea unui PUZ pentru a primi autorizatie de constructie. Pana ... (vezi toată discuția)