avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Radierea autotirismului vandut cand noul proprietar nu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Radierea autotirismului vandut cand noul proprietar nu a inregistrat auto pe numele sau

In luna Decembrie 2014 am vandut un autoturism unui cetatean dintr-un alt judet prin contract de vanzare-cumparare si imediat dupa asta am radiat autoturismul de la taxe. In momentul cumpararii i-am dat noului proprietat si adeverinta de la taxe si impozite din care reise faptul ca nu am datorii fata de aceasta institutie.
Am convenit verbal cu noul proprietat ca acesta poate sa mai pastreze masina inregistrata pe numele meu la politie pana cand imi expira rovigneta deoarece acesta s-a plans ca nu are bani sa o inmatriculeze imediat iar eu stiu ca au mai fost probleme cu neplata rovignetei.
Intre timp rogvineta aproape a aexpirat iar eu nu reusesc sa ma dau de noul proprietar pentru ca acesta sa treaca masina pe numele sau in baza de date a politiei.
Am discutat cu func*9+tionarii din cadrul SPCRPCIV din judetul meu si mi-au spus ca trebuie sa dau institutia (SPCRPCIV) in judecata si sa ii oblig sa radieze masina daca noul proprietar nu a facut acest lucru. Am mers la Judecatoria de care apartin pentru a afla mai multe detalii iar aici mi s-a spus ca trebuie sa dua in judecata pe noul proprietar si sa cer instantei de judecata sa il oblige pe acesta sa inmatriculeze masi pe numelelui.
Vreau sa ma ajutati daca se poate sa imi spuneti pe cine trebuie sa dau in judecata, in baza carei legi, ce trebuie sa cer si ce taxe sau timbre trebuie platite pentru ca procesul sa nu dureze foarte mult. (exista vre-un model de cerere?)
Eu intre timp mi-am cumparat o alta masina pe care am inmatriculat-o pe numele meu in termenul legal fara a creea neajunsuri noului proprietar.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: bozzont , utilizator 12:26, 20 Februarie 2015
In situatia expusa,este necesar sa formulati actiune impotriva cumparatorului,prin care sa solicitati instantei de judecata sa dispuna hotarare prin care sa obllge pe acesta la inmatricularea bunului mobil
Multumesc mult pentru raspuns si pentru promtitudine, dar puteti sa imi mai puteri raspunde si la celelalte intrebari?
- in baza carei legi trebuie sa il dau in judecata,
- ce trebuie sa cer in acea cerere,
- ce taxe sau timbre trebuie platite pentru ca procesul sa nu dureze foarte mult.
(exista vre-un model de cerere?)
Asi vrea sa dau drumu la hartii cat mai repede dar nu dispun de foarte multi bani ca sa pot plati un avocat :(
Multumesc anticipat
daca nu am deschis topicul unde trabuie va rog sa ma indrumar.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare autoturism, talonul pe numele dinainte de căsătorie marika79 marika79 Bună ziua, Am divorțat în 2008 la care data autoturismul a rămas în folosință fostului soț, deși înmatriculat pe numele meu. Intre timp eu am ... (vezi toată discuția)
Circulatie pe drumuri publice cu o masina radiata maryo4ever10 maryo4ever10 Buna ziua, Azi am fost oprit de un echipaj de politie pt. un control de rutina. S-a constatat ca masina pe care o conduc este radiata din evidenta dumnealor ... (vezi toată discuția)
Taxa auto andreyc1986 andreyc1986 am cumparat o masina inmatriculata in alt judet, adica la tulcea, proprietarul a inmatriculat masina pe cale judecatoaresca, fara plata taxei. eu vreau sa o ... (vezi toată discuția)