avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometru clasa C
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometru clasa C

Buna

problema mea este legata de un apometru clasa C. In apartamentul meu am doua apometre unul clasa C si unul clasa B . Administratorul de la asociatie la cel de clasa B aduga 10% la consumul inregistrat lunar , iar acum 2 luni am aflat ca si la cel clasaC aduga cei 10%. Dupa cate stiu eu la cel clasa C nu ar trebui adugati cei 10%. Asi dori sa ma lamuriti in aceasta problema si daca exista vreo lege privitor la aceste apometre . Tin sa precizez ca apometrul clasa C il am din anul 2004 si l am montat impreuna cu centrala termica pentru ca asa erau legile atunci asa mi s a impus , si timp de 10 ani mi s a calculat si eu am platit cei 10% ce au fost adaugati la apometrul clasa C. Astept raspunsul d tra. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: irinoaia , utilizator 23:41, 2 Octombrie 2018
Multumesc de raspuns ideea cu tragere de apa separat si renuntarea la cel de clasa B este buna . in seara asta am sa ma duc la asociatie , deja m am interesat la alte asociatii si mi au spus ca d mna administrator a facut un abuz ca ei nu fac asa ceva am intocmit deja doua sesizari una pentru mine iar alta ptr. administrator sa vedem ce pot rezolva . Eu sper ca cu toate hartiile acestea sa mi calculeze ce am platit in plus . Plus de asta am toate hartiile de cand am apometrele plus documentul de sigilare si montare al acestora si primul document de la metrologie .

Sau , sa nu mai sparg prin casa inlocuiesc apometrul de tip B cu unul C si am terminat balciul si ma costa si mai putin decat sa trag apa si sa sparg prin casa din apometrul din bucatarie.
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
Adriantot, moderator
Eu am vazut o astfel de lucrare, efectuata f. elegant, ce mai - cum am spus, opera de arta.
Desigur, a fost o sugestie doar...

Pentru asociatie atasati tot ce v-am scris mai sus, eventual si un model de regulament intern. Faza este ca administratorul nu face ce-i trece prin cap, dar daca are com. ex. niste ..., atunci ca ea centreaza, ea da cu capul si apara si poarta... Eu as fi curios daca toti proprietarii sunt "tratati" la fel cu acele plusuri, dar nu cred.
Ca sa fie transparenta totala, pe LP ar trebui trecute toate apometrele pe caprarii (clase diferite), apoi langa acele rubrici, inca una in care sa se faca/sa rezulte calculul... dar cum am spus, nu cred. Pe langa faptul ca este complicat, se pot face favoruri cui stim noi...

As fi incantat sa ne povestiti cum ati definitivat diferendul. Inca o data - discutati cu presedintele, chiar in prezenta admin-ului.
va rog imi puteti spune daca un locatar are apometru din 2003 cu sigilile intacte este obligat sa le schimbe in conditiile in care 90% dintre prop.au schimbat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani pentru apa rece inregistrata de contorul stricat alina_valentina alina_valentina Buna seara, In luna Noiembrie 2012 m-am mutat din apartamentul in care locuiam deoarece m-am mutat intr-o casa noua. Pe perioada in care nu am locuit ... (vezi toată discuția)
Pierderi de apa LucianSandu LucianSandu Buna ziua Daca ma puteti lamuri cu o problema... Asociatia de proprietari are pierderi la apa si aceste pierderi se pun la plata pentru fiecare ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! cum procedez dacă suspectez că plătesc mai multă ... giullianna giullianna Bună ziua! Cum procedez dacă suspectez că plătesc mai multă apă decât înregistrează apometrul radio? În evidența asociației de proprietari figurez ... (vezi toată discuția)