avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce hotarare se anuleaza la Revizuire ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce hotarare se anuleaza la Revizuire ?

Am un proces de Revizuire
care s-a dat in pronuntare.
Ma intereseaza care va fi solutia data de instanta.

La Revizuire, in conditiile in care sunt 2 hotarari potrivnice,
care hotarare se anuleaza ?
A 2-a hotarare sau cea gresita ?

Cum va alege instanta ?
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2015
cristiannegru, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristiannegru , utilizator 00:07, 20 Februarie 2015
Îmi amintesc că am citit undeva că a doua hotărâre se va anula întrucât aceea este cea care încalcă autoritatea de lucru judecat (care ia naștere odată cu prima hotărâre).
Se intampla acest lucru, chiar daca a 2 -a hotarare este gresita ?
Nu are nicio relevanță dacă e „greșită” sau „corectă”. O cerere de revizuire introdusă în baza art. 509, alin. 1, pct. 8 (cu corespondentul respectiv din vechea procedură) se va finaliza cu anularea celei de-a doua hotărâri întrucât aceasta este cea care încalcă autoritatea de lucru judecat. Deci ea va fi anulată chiar dacă prima este „greșită” și a doua, „corectă”.
Va multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Putere de lucru judecat caradis caradis Buna ziua. Pot depune cerere de Recurs in interesul legii daca abia dupa un an si jumatatate am observat ca doua decizii ale aceleasi instante sunt contrare ... (vezi toată discuția)
Sentinta privind recalculare pensie parvanaurica@yahoo.com parvanaurica@yahoo.com Bunǎ ziua, În sentinţa de la Curtea de Apel Bucureşti dosar 2440/98/2016 referitoare la recalculare pensie:”Respinge, ca nefondată, pretenţia ... (vezi toată discuția)
Acum, cum se judeca un proces in instanta ? cristiannegru cristiannegru - am facut o actiune de Revizuire ( 2 hotarari contradictorii ), tocmai de pe data de 12.03.2014 - instanta mi-a comunicat Intampinarea paratului abia pe ... (vezi toată discuția)