avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Curte comuna vila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curte comuna vila

Buna ziua
As avea o intrebare legata de o curte comuna.
As dori sa achizitionez un apartamnet la parterul unei vile P+1+2,pe fiecare etaj exista cate un apartament iar acestea au in comun o curte de peste 200 de mp.Fiecare proprietar detine cate o cota indiviza de 33,33%.
Momentan terenul nu este parcelat,curtea a fost pana acum folosita in comun,nu este intabulare facuta.
Pe viitor as vrea sa ma interesez daca o sa existe discutii daca se va putea face usor scoaterea din indiviziune daca va fi cazul sau daca reprezinta o mare problema.
Am un caine de curte caruia ii voi face cel mai probabil un tarc si ii voi mai da drumu cand voi fi in zona.
Restul proprietarilor imi spun ca sunt de acord si ca nu vor fi deranjati de acest lucru ,deci este la mica intelegere.
Daca in timp,vor exista comentarii legate de tarc sau nu stiu..va scapa cainele intr-o zi si le va manca florile sau o situatie de genul acesta ,credeti ca vom putea(cu acordul vecinilor bineinteles) sa facem scoaterea din indiviziune?Mentionez ca acest apartament la parter are un balcon iar o buna bucata din curte se desfasoara in fata balconului.
Exista intrare separata in curte dar s-ar putea face o usa la balcon si s-ar putea trage un gard astfel incat apartamentul de la parter sa aiba iesire doar pe bucatica lui fara sa incerce ceilalti doi proprietari.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Ardeleanu , Consilier juridic 12:08, 20 Februarie 2015
Nu ar fi o idee buna sa parcelati terenul si costa mult. Oricum se poate parcela doar terenul neocupat de constructie, pentru cel de sub constructie aveti cota parte indiviza. Daca nu va intelegeti in privinta folosintei terenului se poate introduce o actiune in partaj de folosinta.
Va multumesc pentru raspuns.Deci daca va fi cazul se poate face o actiune in partaj de folosinta presupun tot cu acordul tuturor.Atata timp cat fiecare detine o cota egala,fiecare are acelasi drept la curte si nu poate nimeni sa iti ia dreptul acesta
Pentru actiunea de partaj de folosinta nu e nevoie de acordul tuturor. Daca partajul se face voluntar atunci e nevoie de acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietate si trai in comun ContSters88537 ContSters88537 Buna seara, am o problema legata de coproprietatea in indiviziune. Daca eu detin apartamentul principal dintr-un imobil de P+1+MANSARDA, si sunt proprietar pe ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune ANdrw ANdrw Buna ziua, In urma decesului parintilor mei, am mostenit un un apartament intr-o casa nationalizata, cu o bucata de teren ce apartine imobilului. In ... (vezi toată discuția)
Scoatere din indiviziune gabriellenghel gabriellenghel buna. am cumparat in 2006 un apartament de 65 mp impreuna cu 61 mp teren cota indiviza dintr-un total de curte de 184. mentionez ca acei 61 mp reprezinta 1/3 ... (vezi toată discuția)