Multumesc ptr. raspunsul rapid..
In planul de situatie scrie in felul urmator...
Proprietar Popa Teodor Andrei (eu) - cota indiviza de 24.33% (din acte) din partile comune ale cladirii cu S=231.00 mp si teren aferent de 161.00 mp din 1500.00 mp din care 54.09 mp (din acte) sunt indivizi din S=231.00 mp
Deci, nu ar fi vorba de terenul pe care este situata cladirea, ci de o alta suprafata care este impartita la toti locuitorii..
imi cer scuze ca dau "buzna" as vrea sa pun si eu o intrebare:
impreuna cu fratele meu detin o casa (contract de vanzare cumparare, 2 proprietari). ideea e ca nu ne intelegem - ne-am casatorit fiecare si nu putem locui sub acelasi acoperis, am incercat o separare de comun acord - verbal, el a construit un zid (m-am trezit cu el ridicat cand m-am intors din concediu) si imparteala s-a facut ceva de genul el 65% eu restul. apa si gazele fiind la comun (nu afost de acord cu separarea lor, pe motiv ca centrala termica ii ocupa din spatiu, centrala pe toata casa ramanand la mine in subsol, avantaj eu!!) in schimb fiecare si-a facut contr separat la Electrica - contoare separate. eu am cumparat un apt facand un credit si m-am mutat, insa doresc sa-mi inchiriez partea de casa.
raspunsul a fost ca ... atata timp cat nu am facut iesirea din indiviziune, nu am ce sa inchiriez, si ca ma freclama la politie ca ii aduc straini peste el in casa. ma rog... mai sunt si alte detalii picante, dar ma limitez doar la ce ma intereseza pe mine.
as vrea sa fac aceasta iesire din indiviziune, si vreau sa stiu ce pasi trebuie sa urmez si mai ales care sunt costurile, si eventual durata. pe cale amiabila nu este posibila separarea, el insista sa-l dau eu in judecata, daca nu-mi convine situatia.
ce ma sfatuiti?
~ final discuție ~