avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare teren

Buna ziua,as dori sa stiu daca mai pot emite pretentii la un teren care apartine familiei din partea tatalui meu(decedat) si de care eu am aflat abia dupa moartea ultimului proprietar al acestui teren(un unchi,fratele tatalui meu),unchi care nu a avut copii eu fiind singurul mostenitor ramas pe scara succesorala,mentionez ca am incercat sa iau legatura cu primaria comunei respective(unde se afla terenul) dar nu am primit inca niciun raspuns la intrebarile mele(ceea ce ma face oarecum banuitor),mai mentionez ca sunt in posesia unui document(nu stiu daca este chiar un titlu de proprietate,cert este ca in el se specifica faptul ca unchiul meu are in posesie un anume nr de ha de pamant in comuna x din jud y)deci,intrebarea mea, catre dvs este daca, eu mai pot emite pretentii la acel teren dupa trecerea a 12 ani de la decesul tatalui meu si cca 8 ani de la decesul unchiului stiind ca, acel teren era in proprietatea bunicilor din partea tatalui meu inca din anii 1950,va multumesc ptr raspuns,oricare ar fi el,cu stima.
Cel mai recent răspuns: florin444 , utilizator 12:12, 21 Februarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc ptr raspuns,ma edifica intr-o oarecare masura asupra celor ce voi intreprinde pe viitor,nu stiu exact daca s-a dezbatut succesiunea dupa decesul tatalui meu,cert este ca unchiul meu decedat ulterior era in posesia acelui teren,el a avut o sotie dar ea a decedat inaintea lui si asa cum am mai spus nu au avut copii deci,eu as fi unicul succesor(din ce stiu eu) care poate emite pretentii ptr acel teren dar,asa cum ati specificat ma voi interesa mai insistent la primarie si voi incerca sa scot un extras de CF si dupa aceea voi reveni cu posibile alte intrebari,va multumesc din nou ptr promptitudinea raspunsului.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune. Valushca Valushca Bunicul meu a decedat in anul 1995,sotia lui a decedat in anul 1980In urma lor au ramas 3 copii,doi baieti si o fata. Atunci cind s a casatorit primul copil ... (vezi toată discuția)
La 20 de ani de la deces; acum la succesiune vine si alt mostenitor? Balaurul Balaurul Apoi as avea nevoie de o consultatie (daca credeti ca exista o solutie in urmatoarea problema succesorala ...poate dupa noul Cod Civil....); pe scurt: ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate fara succesiune raduflorentin97 raduflorentin97 Buna ziua, Am si eu o situatie destul de delicata, la care v-as ruga sa-mi raspundeti pentru ca nu stiu cum ar trebui sa procedez si anume: In urma cu 8 ani ... (vezi toată discuția)