avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Neinregistrat la impozit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Neinregistrat la impozit

buna ziua. am o nelamurire legata de 1ha teren cu titlu pe numele bunicii decedate. pentru a deschide succesiune am nevoie de certificat fiscal. problema e ca bunica si terenul nu sunt inregistrate la taxe si impozite. functionarul mia spus ca trebuie sa inregistrez terenul si o sa vina de plata pe ultimi 5 ani impozitul o sa ajunga cu tot cu penalizari peste 200 lei. nu inteleg care e vina mea in toata treaba asta. nu trebuia sa il inregistreze cine a eliberat titlul? de ce sa platesc eu acum pentru gresala altora. are vreo alta solutie problema mea sau trebuie sa platesc impozitul ca sa pot deschide succesiunea.
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 10:11, 21 Februarie 2015
Nu e vina dvs, este vina bunicii pentru ca dansa ar fi trebuit sa stie ca daca are in proprietate un teren datoreaza impozit. Este o regula generala din Codul Fiscal si se prezuma ca fiecare proprietar cunoaste acest lucru.

ART. 256 Reguli generale
(1) Orice persoană care are în proprietate teren situat în România datorează pentru acesta un impozit anual, exceptând cazurile în care în prezentul titlu se prevede altfel.
Am inteles asta. Dar vreau sa specific ca bunica e decedata de 6 ani, terenul a fost dat in arenda de acum 14 ani. Cine la lucrat si ia luat subventia a profitat ca el nu a figurat la impozit si nici nu la inregistrat ca sa il plateasca. Eu cand am aflat de titlu si lam gasit ca sa deschid succesiunea nu pot pentru ca trbuie sa platesc impozitul pe ultimi 5 ani. Nu exista alta solutie pentru mine decat sa platesc banii astia?
Obligatia inregistrarii nu era a arendasului ci a proprietarului.

Dvs daca cumparati acum un apartament si il inchiriati veti avea pretentia ca declararea acestuia sa o faca chiriasul sau va veti inregistra la taxe locale dvs?

Pe de alta parte ar trebui sa vedeti partea plina a paharului nu cea goala. Impozitul trebuia platit minim 14 ani dar acum veti plati doar 5 ani + penalitatile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite pe terenul agricol cmnop cmnop Am certificat de calitate de mostenitor dupa mama mea decedata depus la primarie ,Din anul 2001 de cand am depus cerere pentru eliberarea unui titlu de ... (vezi toată discuția)
Cum pot să încasez arenda restantă? eduard1212 eduard1212 Salutare, Bunica (din partea mamei) a decedat acum 14 ani, Terenul pe care l-a moștenit de la părinții ei (părinții bunicii), se află într-o altă ... (vezi toată discuția)
Mi-a ridicat graul cu o copie dupa titlul de proprietate,va rog sa ma ajutati, multumesc! carmenduma carmenduma Buna ziua, am o problema si nu stiu ce sa fac, am avut grija de bunica mama tatalui meu, aceasta a murit si mi-a lasat mie casa si pamanturile ei, tata a mai ... (vezi toată discuția)