avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... prezenta martor proces penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

prezenta martor proces penal

sotul meu a primit o citatie privind prezenta sa intr-un proces penal in calitate de martor, numai ca el lipseste din tara de o luna si nici nu va putea ajunge, din motive medicale , pana la data procesului. ce se poate face? pot eu, in calitate de sotie, sa depun la dosar o scrisoare prin care sa explic acest aspect?
Puteti sa trimiteti o instiintare catre instanta sa explicatu situatia,dar mai devreme sau mai tarziu tot trebuie sa dea o declaratie in calitate de martor. Va primi citatie chiar cu mandat de aducere,daca din actele de la dosar rezulta ca declaratia sa este importanta pentru solutionarea cauzei.
Chiar este indicat sa depuneti dovada imposibilitatii prezentarii pentru a nu risca o amenda judiciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog explicatie la o citatie calina67 calina67 buna ziua, as vrea sa va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie:am primit o citatie in care am fost chemata in calitate de martor la un organ de politie, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. dacă sunt citata intr-un proces penal ,ca parte vatamata, ... Maris83 Maris83 Buna ziua. Dacă sunt citata intr-un proces penal ,ca parte vatamata, trebuie sa ma prezint? Nu am cerut sa fiu parte civila,nici parte vatamata, am declarat ... (vezi toată discuția)
Martor an dosar civil neprezentare Stefan 71 Stefan 71 Nu ma-m prezentat ca martor an dosar civil din motive financiare fiind departe HD #PH pe lângă amenda judiciara risc si mandat de aducere ?nu dispun ... (vezi toată discuția)