avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conflict de interese?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conflict de interese?

Buna seara,puteti sa-mi spuneti daca din punct de vedere legal, firma sotiei presedintelui de bloc poate avea contract de prestari servicii contabile contra cost cu asociatia de proprietari?
Si daca s-a intamplat asta o perioada de timp a fost legal?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:56, 23 Februarie 2015
Da, este legal, dacă are hotărâre a comitetului executiv .
Nu are hotararea comitetului executiv.
Puteti sa-mi mentionati si un articol de lege cu privire la speta expusa mai sus?
Multumesc.
Te rog sa fii mai explicit. Ce fel de lucrare a fost? Planificata neplanificata. Cat a costat . etc


ok..ca sa fiu mai explicit:
sotia presedintelui are o firma de contabilitate, in perioada 01.11.2013 - 19.01.2015 aceasta firma a avut contract de prestari servicii cu asociatia de proprietari, iar pretul stabilit in contract a fost de 150 ron / luna prin care aceasta firma se angaja sa depuna delaratia 112 la ANAF si atat!
Pe mine ma intereseaza daca intra sub incidenta vreunui conflict de interese avand in vedere ca era sotia presedintelui si daca da care este acel articol?
"NCP/ART. 301 Conflictul de interese
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
(2) Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative".

Alte discuții în legătură

Sesizare primarie ContSters189595 ContSters189595 pot depune la primarie o sesizare in care sa evidentiez faptul ca exista relatia sot -presedinte, iar sotia -administrator in asociatie?eu cred ca exista ... (vezi toată discuția)
Probleme de resurse umane asociatie de proprietari sorinstanciu sorinstanciu Cine se ocupa cu rezolvarea problemelor ce tin de resursele umane la Asociatia de Proprietari? Ma refer aici la intocmirea statelor de plata, a contractelor de ... (vezi toată discuția)
Plata presedinte asociatie de proprietari ostaciuc ostaciuc Buna ziua, In asociatia de proprietari unde locuiesc, presedintele este functionar public (lucreaza in Senat). Ma intreb daca poate fi platit legal si in ... (vezi toată discuția)