avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conflict de interese?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conflict de interese?

Buna seara,puteti sa-mi spuneti daca din punct de vedere legal, firma sotiei presedintelui de bloc poate avea contract de prestari servicii contabile contra cost cu asociatia de proprietari?
Si daca s-a intamplat asta o perioada de timp a fost legal?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:56, 23 Februarie 2015
@simonaoprica,
Observ ca trebuie sa vorbim cu "subiect si predicat" - ca tot este la moda pe la telviziuni.
Referirea mea la faza cu descopreirea Americii nu era adresata d-lui Adriantot, observati cronologia postarilor si cand am facut acea postare nu eram nervos de fel.
Daca tot ne aratati ceva legislatie, macar sa fie folositoare, aici, in acest topic; poate ca ati observat intre timp confuzia...

Cu dl. Adriantot nu am nicio problema, dar absolut niciuna; pur si simplu faceam o constatare, lamuritoare pentru unii useri care, probabil ca nu stiu ca aceste declaratii se mai pot depune si la ghiseul ANAF, iar faza cu trecutul strazii, sa stiti ca este chiar asa si asa trebuie citita; omul iese din bloc, trece strada si intra in sediul ANAf (in Iasi) si depune declaratia, aceasta era constatarea.
Apoi, lasati-l pe dl. Adrian sa protesteze. Eu nu am facut altceva decat am intarit ceea ce dansul spunea, adica pentru a depune o declartie la ANAF, nu-ti trebuie nici oarece functii si nici studii. Iata ce scrie dansul, un picut mai sus:
Eu, va spun clar, ca am depus si depun D112 fara a ma intreba cineva cine sunt.

In legatura cu afirmatia dvs.:
Cu privire la depunerea de catre dvs.a D 112 absolut gratuit va rog sa nu ne jigniti inteligenta!

Va spun sincer ca nu m-am "prins" cat is eu de mistocar (ieftin) - oricum, nici nu mai are importanta. Ajut multa lume, asa cum ma pricep si daca unele dintre postarile mele au si un
caracter mai neacademic, este treaba dvs. de a citi sau pur si simplu de a sari peste anumite postari. Asa procedez de cele mai multe ori.

Eu am vrut sa-i sugerez lui @MariusGheorghe, ca poate "gasi" pe cineva care le-ar transmite gratuit D112 - in conditiile in care asociatia dansului este f. mica - banuiesc ca are doar un salariat sau, ma rog si un contract de mandat.
Va multumesc pentru idei si sfaturi..nu cred ca e cazul sa ne "certam' pentru simplul fapt ca punem intrebari si cine are experienta sau este de meserie ca sa zic asa poate raspunde..de fapt pt aceste trebuiri banuiesc ca a fost facut acest site...
@Adam Grecu - da aveti dreptate asociatia in care am calitatea de presdinte este formata din 44 de ap..un sing angajat si un contract de prestari de servicii cu firma de management financiar..tot ceea ce v-am intrebat s-a produs inainte sa ajung eu presedinte ..mai exact in dec 2014..insa pentru a fi cat se poate de legal si a nu avea pe viitor tot felul de "curiosi"..vreau sa ma asigur ca lucrurile functioneaza asa cum trebuie..
Revolta in bloc a plecat de la faptul ca ..inainte...administratorul avea drept de semnatura electronica si totusi a externalizat acest "mic serviciu" de a duce la ANAF decl 112..cu toate ca el isi atribuise clar si functia de contabil...
va multumesc
Ei, asa se mai intampla. Nu ne certam, sunt doar mici diferende provenite de la unii useri mai sensibili, mai "gomosi"...
Ok, sper ca v-ati clarificat toate necunoscutele.
Este clar ca dreptul la semnatura electronica, costa ceva banuti, cred ca vreo 35 euro/an, dar si administratorul dvs. daca tot avea posibilitatea, trebuia sa va ajute in baza aceluiasi contract.
Puteti sa-i cereti acest lucru de acum inainte, chiar in conditiile in care v-ar cere o remuneratie mai mare. Dvs. si com. ex. hotarati cat si cum, insa 150 lei mi se pare un cost exagerat. La noi la Iasi, am auzit ca se practica un cost de 50 lei - pentru o asociatie asa ca a dvs, iar costurile de administrare ajung la 0,20 lei/mp - cifra inferioara costurilor din Bucuresti, de exemplu. Pentru asociatii cu mai multe pozitii in D112, costul se mai ridica, insa nu prea mult.
In fine, asta este, iar daca mai aveti probleme, mai intrebati si poate clarificam. La inceput este mai greu.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare primarie ContSters189595 ContSters189595 pot depune la primarie o sesizare in care sa evidentiez faptul ca exista relatia sot -presedinte, iar sotia -administrator in asociatie?eu cred ca exista ... (vezi toată discuția)
Probleme de resurse umane asociatie de proprietari sorinstanciu sorinstanciu Cine se ocupa cu rezolvarea problemelor ce tin de resursele umane la Asociatia de Proprietari? Ma refer aici la intocmirea statelor de plata, a contractelor de ... (vezi toată discuția)
Plata presedinte asociatie de proprietari ostaciuc ostaciuc Buna ziua, In asociatia de proprietari unde locuiesc, presedintele este functionar public (lucreaza in Senat). Ma intreb daca poate fi platit legal si in ... (vezi toată discuția)