avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conflict de interese?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conflict de interese?

Buna seara,puteti sa-mi spuneti daca din punct de vedere legal, firma sotiei presedintelui de bloc poate avea contract de prestari servicii contabile contra cost cu asociatia de proprietari?
Si daca s-a intamplat asta o perioada de timp a fost legal?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:56, 23 Februarie 2015
Am dedus ca firma de contabilitate apartine sotiei, presedintelui, adica a dvs.
OK! Poate sa efectueze lucrari de contabilitate, poate transmite declaratii semnate electronic, nu poate face cenzorat, sau poate face cenzorat, dar nu poate face contabilitatea.

In alta ordine de idei, cu privire la:
...ideea e ca acest contract de prestari servicii nu a fost prezentat, propus sau verificat nici de AG, nici de comisia de cenzori.


In AG se da mandat com. ex. sa angajeze personal de tot felul - de administrare, de contabilitate, de cenzorat, personal de curatenie - persoane fizice abilitate sau firme de specialitate. Pentru persoane fizice angajarea se face cu CIM, pentru firme se intocmeste contr. prestari de servicii.
Referitor la aceasta chestiune mai sunt neclaritati?
Incercam sa va ajutam, raspunzand la toate intrebarilepe rand.
mira55 a scris:
Noul Cod Penal conteaza in situatia data?

Daca s-a savarsit o fapta penala in asociatie sigur ca cel vinovat va raspunde penal.
Savarsirea unei infractiuni da nastere la raportul juridic penal si are ca urmare tragerea la raspundere penala a faptuitorului. Raport juridic penal este constatat numai de organele judiciare competente, in cadrul procesului penal si in forma prevazuta de lege (hotararea de condamnare definitiva).

@MariusGheorghe,
Nu are nici o legatura codul caen al unei firme cu depunerea D112 de catre orice persoana fizica sau juridica pentru o asociatie de proprietari.
Mai sus dl. Grecu spunea ca ajuta cateva asociatii si le depune D112 la finante iar acum ar putea sa ne spuna daca are vreun cod caen, daca l-a intrebat cineva vreodata de existenta codului caen. Eu, va spun clar, ca am depus si depun D112 fara a ma intreba cineva cine sunt.
OUG 65/1994
Firma de contabilitate are o problema,nu asociatia.
ART. 12

(1) Experţilor contabili şi contabililor autorizaţi le este interzis să efectueze lucrări pentru operatorii economici sau pentru instituţiile la care sunt salariaţi şi pentru cei cu care angajatorii lor sunt în raporturi contractuale ori se află în concurenţă. De asemenea, le este interzis să efectueze lucrări pentru operatorii economici, în cazul în care sunt rude sau afini până la gradul al patrulea inclusiv sau soţi ai administratorilor.

(2) Experţii contabili şi contabilii autorizaţi nu pot efectua pentru terţi lucrările prevăzute la art. 6 şi 10, în situaţia în care există elemente care atestă starea de conflict de interese sau de incompatibilitate.
Da, ati descoperit si dvs. America... Saracul Columb, se invarte in mormant acum !
Dvs. nu ati inteles ca firma de contabilitate are contract de prestari de servicvii cu asociatia?
Exact pentru aceasta treaba?
..................
@Adriantot, am inteles mai de mult ca treceti starda si depuneti D112. Adevarul este ca in asa maniera se poate trimite si instalatorul - chiar nu intreaba nimeni cine esti sau daca esti / nu esti penal. Dai la ghiseu formularul tiparit, semnat de cine raspunde de activitate - in general presedintele, formularul se stampileaza si se ataseaza si fisierul .XML pe suport magnetic. ANAF-ul semneaza de primire, dar nu raspunde cu nimic in fata legii de datele trecute in declaratie. Nu stiu ce se intampla cand serverul de la m. finante nu confirma ca D112 ar fi corecta...
Eu spuneam ca ajut niste oameni, asociatii mici 20 apt., dar semnez " electronic". Sigur, am urmat o procedura ANAF, dupa care pot sa le trimit la serverul lor. Copii recipisa pe care o predau asociatiei si gata - dureaza 5 minute.
............
Am depasit demult topicul initiatorului!
@Adam Grecu-da de ce sunteti asa nervos?Dl.Adraintot este un vechi colaborator de succes al forumului iar dvs.l-ati jignit absolut gratuit!!
Va reamintesc ca participarea in forum este absolut benevola,iar dvs.nu trebuie sa dati lectii nimanui.
Cu privire la depunerea de catre dvs.a D 112 absolut gratuit va rog sa nu ne jigniti inteligenta!
PS-"mistourile"ieftine nu au ce cauta pe acest forum,cum observ ca practicati in postarile dvs.
Ultima modificare: Duminică, 22 Februarie 2015
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

Alte discuții în legătură

Sesizare primarie ContSters189595 ContSters189595 pot depune la primarie o sesizare in care sa evidentiez faptul ca exista relatia sot -presedinte, iar sotia -administrator in asociatie?eu cred ca exista ... (vezi toată discuția)
Probleme de resurse umane asociatie de proprietari sorinstanciu sorinstanciu Cine se ocupa cu rezolvarea problemelor ce tin de resursele umane la Asociatia de Proprietari? Ma refer aici la intocmirea statelor de plata, a contractelor de ... (vezi toată discuția)
Plata presedinte asociatie de proprietari ostaciuc ostaciuc Buna ziua, In asociatia de proprietari unde locuiesc, presedintele este functionar public (lucreaza in Senat). Ma intreb daca poate fi platit legal si in ... (vezi toată discuția)