avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... proiectul prima casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

proiectul prima casa

salut.sunt casatorita si lucrez de 10 luni(fara carte de munca deoarece am pierdut-o si incerc acum rezolv aceasta problema)am un copil iar sotul lucreaza de o luna venitul nostru cumulat ajunge la 3300;mentionez ca avem si un imprumut de nevoi personale cu rata de 2 milioane pe luna (am putea sa-l trecem pe numele la parinti spre exemplu?)am putea beneficia de acest nou program ?
va multumesc
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2009
ContSters93166, utilizator
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 22:32, 16 Iunie 2009
Proiectul Prima Casa nu precizeaza vechimea care d-voastra ar trebui sa o aveti pe cartea de munca sau sotul, dar aceste conditii sunt deja existente pe piata bancara. In general pentru a obtine un credit ipotecar trebuie sa aveti o vechime in munca pe cartea de munca si/sau contract de minim 6 luni , dar aceste conditii difera de la banca la banca, unele banci admitand si 3 luni la actualul loc de munca. Binenteles trebuie sa aveti cartea de munca completata pana la zi si o copie conform cu originalul dupa aceasta.
Daca aveti un credit de nevoi personale deci nu un credit ipotecar va incadrati sa obtineti un credit ipotecar prin Programul Prima Casa. Binenteles trebuie sa nu aveti in proprietate nici un imobil la data solicitari.
:luck:
Gradul de indatorare acceptat depinde de la banca la banca. Nu va faceti prea mari iluzii, deocamdata este doar un proiect fara norme de aplicare:D
Cartea de munca nu este obligatorie, puteti lucra legal, cu contract de munca, dar din lipsa de formulare sa nu aveti carte de munca.
In aceste conditii veti face dovada vechimii in munca cu adeverinta de vechime emisa de angajator si vizata de ITM, plus contractul de munca de asemenea inregistrat la ITM.
Daca aveti carte de munca ( daca vi s-a facut candva), ea se poate reconstitui daca este pierduta, pe baza contractelor de munca si a adeverintelor emise de fostii angajatori si a bazei de date a ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca pierduta auraama auraama daca am pierdut cartea de munca, ce se intampla, la itm se mai pot furniza informatii dac avrei sa afli vechimea? (vezi toată discuția)
Noi probleme cu vechiul angajator Catalin P Catalin P Dupa ce am reusit, intr-un final sa parasesc vechiul loc de munca - loc unde le-a luat 18 zile sa imi dea decizia, unde n-am avut unde sa imi depun demisia ... (vezi toată discuția)
Catre de munca pierduta husaru anca husaru anca buna ziua , mi am pirdut cartea de munca iar va rog sa mi spuneti care este porcedura ??????????? pentru incepout am publicat in monitorul oficial dar ... (vezi toată discuția)