avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Vanzare masina
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Vanzare masina

Buna seara! In iulie 2012 am vandut o masina unei cunostinte fara a face acte , doar am dat masina am primit banii pentru ca respectivul era in divort si m-a rugat sa o tin pe numele meu. In februarie 2013 m-a cautat ca a rezolvat totul sa facem actele. Le-am facut , am radiat masina de la mine de la primarie dar el nici pana acum nu a inscris masina la primarie la el pentru plata impozitului si masina este tot pe numele meu. Pot fi trasa eu la raspundere pentru neplata impozitului? Ce pot sa fac in aceasta situatie ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:33, 21 Februarie 2015
ionela14 a scris:

Pot fi trasa eu la raspundere pentru neplata impozitului? Ce pot sa fac in aceasta situatie ?

Pentru plata impozitului nu, insa pentru vreo rovinieta sau amenda radar, da. Trebuie sa anuntati si serviciul inmatriculari ca ati vandut masina (dar o sa va injure cunostinta).
Dvs puteti raspunde fata de eventuala contraventie rovinieta sau radar
Pentru impozit auto nu raspundeti dvs ,ci proprietarul bunului mobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Directia inmatriculari - anuntare vanzare autoturism ContSters320352 ContSters320352 Buna ziua. Am urmatoarea problema si nu stiu ce sa fac, va rog ajutati-ma cu un sfat: in urma cu 2 ani am vandut o masina unei persoane din alt judet. Acea ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism in instanta gabyela29 gabyela29 Am vandut o masina anul acesta si am facut doar radierea fiscala nu si cea la politia rutiera, nestiind foarte bine cum se procedeaza. Dupa o perioada, m-a ... (vezi toată discuția)
Impozit auto neplatit de 5 ani de noul "proprietar" Anita__B Anita__B Buna ziua! Am vandut masina acum 5 ani si am plecat din tara. M-am gandit sa fac un bine persoanei careia am vandut masina (care deja se imprumutase sa o ... (vezi toată discuția)