avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1986 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit auto

Acum 5 ani am cumparat un autoturism inscris intr-o alta tara membra a U.E.Am circulat in Romania mai bine de 2 ani dupa care l-am inmatriculat.Am fost la primarie la taxe si impozite iar cei de acolo mi-au cerut actul de vanzare cumparare.De aici au inceput problemele si anume mi se impune sa platesc impozitul incepand cu data cumpararii autoturismului.Nu am reusit sa o rezolv pe cale amiabila si nu stiu cum sa procedez.Ma poate ajuta cineva. Este normal ce mi se cere sau este un abuz?Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 22 Februarie 2015
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: GyXoNeS , utilizator 22:29, 1 Martie 2015
Este normal sa platiti impozitul incepand cu data in care ati devenit proprietar.
Conform dispozitii cd fiscal contribuabilii datoreaza impozit de la momentul preluarii de bunuri imobile si mobile
Mai am si eu o intrebare si nu vreau sa fiu nesimtit sau magar dar daca as fi inmatriculat masina dupa 10 ani in romania ce faceam eram obligat sa platesc impozitul aferent pe cei 10 ani??Daca este asa atunci cu tot respectul dar mi se pare o absurditate.Prefer sa ma judec cu primaria locala decat sa ii cred pe cei de acolo pe cuvant.Eu am cerut un sfat nu sa mi se spuna ce mi sa spus si de la primarie.Ma intereseaza articole, legi si asa mai departe ceva concret pe care sa ma bazez.Am vorbit cu 2 avocati pana acum(neoficial) si amandoi mi-au dat acelasi raspuns dar stiti cum e la noi pt bani toata lumea iti da dreptate.Am nevoie de un sfat ca sa nu ma arunc cu capul inainte.Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin cu o casa pãrãsitã, la ce instituþie pot apela? IonutNedelea IonutNedelea Bună ziua! Am o problemă ceva mai delicată pe care o vreau rezolvată cât mai repede posibil, deoarece am obosit în ultimii 4 ani de zile cu atâtea ... (vezi toată discuția)
Partaj in caz de divort JOHN DOE JOHN DOE Divortul este o experienta oribila si, din pacate, de cateva luni face parte si din viata mea. Stiam ca va fi urat, pentru ca avem doi copii minori la care ... (vezi toată discuția)
Impozitare la sursa bviorica bviorica buna, am si eu pr.am facut un contract de agent intr-o banca in dec. anul trecut.am lucrat pina acum si mi s-a refuzat sa mi se vireze comisioanele in cont ... (vezi toată discuția)