avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... termen suspendare dosar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

termen suspendare dosar

m-ar interesa sa stiu pe ce perioada este suspendat un dosar,eu fiind in aceasta situatie.Reclamantul a facut apel la o sentinta ,iar dosarul a fost suspendat,avand termen de judecata luna noiembrie 2000.Ce se intampla cu acest dosar?
Mai poate fi repus pe rol oricand?
Cel mai recent răspuns: peraspera , utilizator 17:52, 16 Iunie 2009
Termenul este de 1 an. Daca a fost lasat in nelucrare instanta poate constata perimarea.
Depinde de motivul suspendarii. Din mesajul dvs. se subintelege ca dosarul s-a suspendat in anul 2000, ceea ce inseamna o perioada foarte lunga de timp. Daca suspendarea a intervenit in temeiul art. 242 Cod de procedura civila, atunci, la implinirea unui an instanta, din oficiu ar fi repus dosarul pe rol pentru constatarea perimarii. Probabil ca motivul suspendarii a fost acela ca solutionarea acestui dosar depindea de solutia ce s-ar fi dat in alt dosar si acela inca nu s-a solutionat definitiv si irevocabil. Cel mai simplu ca sa va lamuriti ar fi sa mergeti la arhiva instantgei si sa va interesati de soarta dosarului,.
Depinde de motivul suspendarii.
Daca suspendarea s-a datorat absentei partilor la proces dosarul s-a perimat.
if! Daca din cele 2 parti una face cerere de amanare depusa prin registratura cu multe zile inainte si anunta ca nu poate sa se prezinte pentru ca are un termen la alta instanta (termen stabilit anterior), fapt care se verifica in Ecris, se poate proceda in acest mod: 1. se ignora cererea, care ramane la dosar fara raspuns 2. se suspenda pentru ca au lipsit ambele parti (In cerere se mentioneaza si faptul ca partea nu are aparator- alta persoana care sa o reprezinte)?
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2009
peraspera, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment suspendat ContSters102066 ContSters102066 Va rog am nevoie de pareri situatia este urmatoarea: 1. cerere de declansare a procedurii de faliment introdusa in data de 03.03.2008 iar termenele de ... (vezi toată discuția)
Perimare Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici In data de 14 ianuarie 2009 se suspenda judecata cu motivarea ca reclamantul nu a facut dovada achitarii onorariului expertului. Incheierea este comunicata in ... (vezi toată discuția)
Suspendarea si perimarea judecatii ioanaviviana ioanaviviana Poate par prea indrazneata, dar am sa fac totusi o intrebare. Ma poate ajuta cineva cu materiale despre acest subiect? Multumesc frumos. Dar, in primul ... (vezi toată discuția)