As vrea sa angajez o persoana in acord, adica contract de munca pe 4 ore/zi, 80 de ore pe luna.De exemplu daca persoana respectiva lucreaza doar 40 de ore pentru ca atat am nevoie se poate?Si ce fel de contract se face?cum se completeaza?
Multumesc
Voiam sa stiu de fapt daca eu ii fac contract pe 4 ore si persoana lucreaza doar 2 ore eu o platesc pentru cele 2 ore ca atat am nevoie de ea, desi contractul e pe 4 ore.Se poate?
Pai de ce nu ii faceti CIM pe 2 ore atunci? In principiu, se poate, dar acest lucru trebuie sa se regaseasca in pontajul lunar. S-ar putea insa sa aveti ceva discutii cu ITM in cazul unui control, daca se constata ca l-ati angajat cu 4 ore si el in fiecare zi presteaza doar 2 ore...
Pakos are dreptate. Contractul se poate face cu fractie de 2 ore/zi asa ca nu vad de ce doriti sa ii treceti 4 ore si sa il chemati 2. la salariu nu este nici o problema cat negociati pentru 2 ore atat ii platiti.
ca idee sunt o gramada de contracte care sunt incheiate cu 4 ore iar salariatul vine cand este nevoie, dar este pontat 4 ore pe zi, este intelegerea intre angajat si angajator.
in concluzie daca doriti sa fiti in perfecta legalitate incheiati contractul cu 2 ore.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Completare pontaj
florisp2009
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cum ar trebui completat pontajul pentru luna august 2011 , pentru un salariat care lucreaza 8 ore/zi de miercuri pana dumineca ... (vezi toată discuția)