avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Decizia ÎCCJ (Complet RIL) nr. 6/2015
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Decizia ÎCCJ (Complet RIL) nr. 6/2015

Se știe că decizia menționată își produce efectele după publicarea în Monitorul Oficial, ca orice act normativ. Este corect ?. Aveți informație despre publicarea în MO, eu nu am găsit-o.
Cu stimă,
Neculai Gogu
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:56, 2 Martie 2015
Este corect, cu mențiunea că hotărârile instanțelor, fie ele și decizii pronunțate în RIL-uri, nu sunt acte normative. Decizia nr. 6/2015 nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial.
Mulțumesc. Voi urmări MO.
Toate cele bune,
N Gogu
Am si eu o intrebare la Decizia nr.6?2015, vis-a-vis de faptul ca pe 20.03 am recurs:
-daca nu se publica D.6 in M.Of., Tribunalulconstata din oficiu nulitatea p.v.,sau tb.sa depun un inscris in care sa fac vorbire despre Decizie si daca tb.sa sa achit taxa de timbru ?
Multumesc frumos,
Patrut
1. O decizie a Înaltei Curţi care nu este publicată în Monitorul Oficial nu poate produce efecte juridice. Prin urmare, faceţi vorbire degeaba despre ea.

2. Taxa judiciară de timbru este obligatoriu să fie plătită, altfel recursul dvs. va fi anulat ca netimbrat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac amenda rovinieta dupa decizia nr. 6/2015 - iccj Daniela Gratiela Daniela Gratiela Ca urmare a hotararii Curtii de Apel Iasi - hotararea Judecatoriei Iasi a devenit definitiva si irevocabila privind sanctiunea contravenionala (rovinieta), ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie fără semnătura agentului constatator glogojeanu2006 glogojeanu2006 Vreau să ştiu dacă s-a publicat în Monitorul oficial Decizia nr.6 din 16 februarie 2015 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie referitoare la ... (vezi toată discuția)
Recurs in interesul legii. Maria Holhos Maria Holhos Buna ziua, Ma confrunt cu o dilema privitoare la momentul obligativitatii deciziilor prin care se solutioneaza recursurile in interesul legii. Cum gandesc ... (vezi toată discuția)