avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termoizolare vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termoizolare vecin

Buna ziua. Stau intr-un imobil (duplex) si vecinul meu are o portiune importanta din anvelopanta casei netermoizolata. (mai exact, e vorba de pod. Podul cu planseu grinzi, etc, totalizand cca 120mp de suprafata de beton, nu e termoizolat deloc, si expus vantului). Din aceasta cauza, facturile sunt probabil semnificativ mai mari, iar acum am mici zone de mucegai la peretele comun cu el. El refuza sa discute sa-si puna termoizolatie. Ce pot face dpdv legal?

PS: Scuze ca am postat la sectiunea Drept, probabil topicul sa fie mai potrivit la sectiunea Asociatii de proprietari.
Ultima modificare: Luni, 23 Februarie 2015
andreifuf, utilizator
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 18:16, 24 Februarie 2015
Daca amiabil nu puteti determina vecinul sa execute termoizolatia,ramane varianta actionarii acestuia in instanta
Initial puteti sa il notificati cu obligatia executarii termoizolatiei,eventual apelati si la mediator
Aham. Da, inteleg, multumesc de raspuns.

Atata doar, daca vreau sa ii trimit o notificare (cu obligatia executarii termoizolatiei) probabil ar trebui redactata/semnata de un avocat, nu?
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
andreifuf, utilizator
Care este baza legală prin care poate fi obligată o persoană să execute o lucrare-termoizolația- la casa proprietate personală?Poate nu are bani și nu dorește să execute acea lucrare.
Pe de altă parte, d-voastră trebuie să dovediți că petele de mucegai se datorează vecinului. Și potrivit art. 663 NCC, fiind zid comun, cheltuielile de întreținere se vor împărți în mod egal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Important! irinucairinuca23 irinucairinuca23 Buna ziua ! Sunt proprietara al unui ap la etajul 4/4. Acum se face lucrare de hidroizolatie la membrana. Asociatia nu a aprobat si termoizolatia ... (vezi toată discuția)
Izolare termica a apartamentului geta5 geta5 Locuiesc pe scara A intr-un bloc cu 4 scari, scarile A si D au cite 10 apartamente (apartamente cu 3 si 4 camere) si scarile B si C au cite 20 apartamente ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis bloc caragiu caragiu buna seara.locuiesc intr-un ap. de patru cam. al unui bloc de patru nivele care are din constructie acoperis cu tigla. totul a debutat in urma cu 12 ani cind ... (vezi toată discuția)