avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inregistrare in RJIP cheltuieli contract de comodat ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inregistrare in RJIP cheltuieli contract de comodat pentru PFA, cand proprietarul este alta persoana

Buna seara,
As dori sa stiu daca este corect ca sa inregistrez in RJIP TOATA suma de pe chitanta energie electrica sediu social, daca proprietarul este tatal meu, iar conform contract de comodat eu deduc 8% pentru PFA. Eu asa am inregistrat pana acum si am facut fise pentru cheltuieli deductibile plafonat in care am aratat ce suma este deductibila si ce suma este nedeductibila, dar am primit o informatie de la cineva ca nu as fi procedat corect cu inregistrarea in RJIP a sumei totale de pe chitanta. Persoana respectiva sugera sa intocmesc o dispozitie de plata pentru suma pe care o deduc si pe aceea sa o trec in RJIP.
Ma poate ajuta cineva cu niste informatii cat mai corecte?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: VvalentinaA , utilizator 08:55, 24 Februarie 2015
Corect este sa treceti doar suma de pe chitanta pe are o deduceti efectiv prin contract adica 8% .
Buna ziua. Multumesc de raspuns. In RJIP trec la documente chitanta reprezentand contravaloarea facturii de energie electrica sau fac o dispozitie de plata pt. 8% din suma si pe aceea o inregistrez?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa-fisa de operatiuni diverse VvalentinaA VvalentinaA Buna ziua, Sunt PFA si as dori sa ma ajutati cu o informatie referitoare la completarea fisei pentru operatiuni diverse si implicit a jurnalului privind ... (vezi toată discuția)
Inregistrare plata utilitati in rjip ismi3ismi ismi3ismi Pt ca am gasit pe forum intrebari pt Fisa de operatiuni diverse si raspunsuri contradictorii,doresc sa stiu daca e buna concluzia la care am ajuns: 1)in RJIP ... (vezi toată discuția)
Completare registru incasari si plati SPANU CORINA SPANU CORINA Buna ziua , as avea o intrebare in legatura cu completarea registrului incasari si plati, si anume: cand il voi completa vor trebui sa reaiasa toate ... (vezi toată discuția)