avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire sot supravietuitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire sot supravietuitor

Buna seara.As dori un raspuns daca se poate la o problema cu mostenirea de la mama,moarta acum 2 ani.Mama s-a casatorit cu actualul sot in 1982.El are 2 fete din prima casatorie iar noi suntem 1 frate si o sora.Dupa deces s-a facut succesiunea, eu si sora mea avand 3/4.Tin sa mentionez ca pamantul si casa erau deja facute de mama inainte de casatoria ei cu acest sot.E o casa mica de la tara cu 2 camere si un hol.Intrebarea este:el doreste sa aiba 3/4 si noi 1/4.E posibil?
Cel mai recent răspuns: mariobelioglu , utilizator 09:54, 24 Martie 2015
Nu este posibil daca aveti acte doveditoare ca mama dvs a detinut terenul si casa inainte de casatoria cu acest sot
:rtfm:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament).
Pentru a continua discutia aveti posibilitatea sa folositi optiunea " raspunde".
Multumesc pengtru intelegere.
mariobelioglu a scris:

Buna ziua.
Am mai pus o intrebare privitor la mostenirea de la mama.Va spuneam atunci ca sotul mamei dorea casa si mi-ati raspuns ca nu se poate daca avem acte doveditoare ca pamantul si casa erau deja ale mamei mele prima de casatorie.Noi actele le avem dar dansul insista cu avocati sa faca parte macar la o camera.
Se poate?

eu.ro.lex a scris:

Daca speta nu s-a modificat, nu se modifica nici raspunsul pe care l-ati primit atunci.

Ultima modificare: Vineri, 27 Februarie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Buna ziua. Eu si sora mea muncim in strainatate,deci nu ne putem prezenta la procesele ptr. mostenirea de la mama cum v-am mai scris,dar avem un avocat care ne reprezinta.E posibil sa pierdem procesul in favoarea sotului mamei prin neprezentare?noi detinand 3sferturi si el 1sfert din mostenire.Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept civil/mostenire emil21 emil21 buna ziua. Am si eu o nelamurire cu o mostenire. In urma cu 25 de ani tatal meu a stat cu o femeie ,ei nu au avut copii, asa ca au \\"Infiat\\" o fata din ... (vezi toată discuția)
Mostenire- casatorie - partaj Vlad2013 Vlad2013 Buna seara, As vrea sa ma casatoresc . Am (acum ,inainte de casatorie) , casa,terenuri si bani la banci . Am si copil din prima casatorie. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Partaj lilianna81 lilianna81 exista 2 parti intr-un dosar , una dintre parti primeste zestre inainte de colectivizare un teren pentru care i se emite titlu de proprietate Parintii partilor ... (vezi toată discuția)