avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune corecta parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune corecta parti sociale

In prezent capitalul social este de 200 lei, 20 de parti sociale in valoare nominala de 10 lei. Cei 2 asociati, x si y, au parti sociale egale, respectiv 50% fiecare. Asociatul x doreste sa cesioneze toate partile sale sociale (10 )catre 2 terti care sa aiba parti sociale egale (4,5 )si o parte sociala asociatului y, astfel incat acesta sa aiba 51% din aportul la capitalul social. Este posibil?
PS: Mie nu-mi ies bine socotelile...#-o
Cel mai recent răspuns: flaviana , utilizator 19:07, 16 Iunie 2009
probleme de aritmetica :P
avand in vedere valoarea partilor sociale si a numarului acestora nu se poate decat:
tertii 4 parti sociale de caciula adica 20% fiecare
asociatul y doua parti sociale adica 10% si cu 50 % pe care le avea total 60%.

o parte sociala nu se poate divide. ;)
=D>
Multumesc mult, la concluzia asta am ajuns si eu, dupa jumatate de ora de turnat cenusa in cap...:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procente participare 3 asociati ianliana ianliana care este cota de participare a fiecarui asociat intr-o soc com cu capital de 210 lei unde fiecare asociat subscrie 70 lei? daca din impartire rezulta 33,33% ... (vezi toată discuția)
Calcul aport capital social asociati Sfedu Sfedu Spuneti-mi va rog, la constituirea capitalului social de 200 lei, 20 parti sociale, 10 lei parte, in situatia in care sunt 3 asociati, cu 90%, 9% respectiv 1%, ... (vezi toată discuția)
Srl 2 asociati: e obligatoriu ca repartitia partilor sociale sa se face in functie de aporturi? emvetu emvetu Buna ziua, Sunt pe cale sa creez un SRL in partenariat cu un asociat (tot un SRL) As avea o intrebarea in legatura cu aportul asociatilor si numarul de ... (vezi toată discuția)