Va rog sa ma ma indrumati in rezolvarea unui caz delicat.
Cazul unui tatic care s-a trezit peste noapte ca a ramas singur cu trei copii de 2,3 si 5 ani in grija: Copii au rezultat in urma unui concubinaj de cativa ani cu o doamna care pana sa o cunoasca nu avea casa, familie si document de identitate. Ulterior s-a facut carte de identitate la domiciliul concubinului.
In urma cu 2 saptamani doamna a plecat de la domiciliu spunand sotului ca pleaca si ca sa se descurce singur, dansa a cunoscut un alt barbat cu care s-a mutat fara sa se mai stie nimic de ea!
Problema principala este faptul ca baietelul cel mare este fiul doamnei, pe numele ei ulterior au facut ceilalti 2 minori care sunt pe numele tatalui.
Tatal doreste sa pastreze cei trei copii in grija inasa situatia sa financiara este destul de dificila. In primul rand va rog sa imi spuneti cum ar trebui sa procedeze din punct de vedere legal ,cu baietelul al carui tata nu este dar pe care doreste sa il i-a in plasament? Care sunt pasii de urmat? Unde trebuie sa se adreseze? Este nevoie de incuviintarea mamei? Financiar ce drepturi are tatal, ce se poate face pentru al ajuta, ce drepturi sociale i se poate acorda?
Va multumesc!
Va multumesc pentru raspuns!
Asta a fost primul lucru pe care l-am facut....cei de la DGASPC mi-au spus sa mai astepte , poate se intoarce la domiciliu, 2 saptamanii fiind o perioada scurta.
Cei de la politie i-au spus ca nu pot face nimic pentru ca nu sunt casatoriti legal conditii in care autoritatile locale nu poate demara nici un fel de demers, doar un dosar de acoradre a ajutorului social.
In ceea ce priveste pensia alimentara ,asta presupune un proces iar tatal nu dispune de resurse financiara sa inceapa actiunea, nu poate parasi copii fiind micuti si in plus este analfabet!
Multumesc frumos!