avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie

in ce conditii tatal isi poate vizita copilul minor doar in prezenta mamei ?
Cel mai recent răspuns: againstPAS , utilizator 14:42, 24 Februarie 2015
Daca acest lucru este stipulat printr-o hotarare judecatoreasca definitiva cu privire la program de vizita.
Instanta poate decide ca minorul sa fie vizitati doar in prezenta mamei in anumite situatii in functie de interesul superior al minorului (de exemplu minorul este foarte mic sau sugar, tatal sufera de o anumita boala si nu poate avea grija de copil, copilul nu-l stie deloc pe tata etc).
In principiu situatiile ar trebui sa fie limitate, dar in practica se invoca nenumarate motive, in special cele prevazute in Legea privind protectia si promovarea drepturilor copilului pentru exercitarea exclusiva a autoritatii parintesi comune:
"Se consideră motive întemeiate pentru ca instanţa să decidă ca autoritatea părintească să se exercite de către un singur părinte alcoolismul, boala psihică, dependenţa de droguri a celuilalt părinte, violenţa faţă de copil sau faţă de celălalt părinte, condamnările pentru infracţiuni de trafic de persoane, trafic de droguri, infracţiuni cu privire la viaţa sexuală, infracţiuni de violenţă, precum şi orice alt motiv legat de riscurile pentru copil, care ar deriva din exercitarea de către acel părinte a autorităţii părinteşti."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, În art. 36 alin. (7) din lg. 272/2004 se precizeaza ... stefanpopovici stefanpopovici Buna ziua, În art. 36 alin. (7) din Lg. 272/2004 se precizeaza \"Se consideră motive întemeiate pentru ca instanţa să decidă ca autoritatea ... (vezi toată discuția)
Custodie totală flori92 flori92 bună seara! as vrea sa stiu si eu , in ce conditii se poate da custodia totală unui singur parinte!? daca a mai fost pusa aceasta intrebare imi puteti da si ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva amandina20 amandina20 buna ziua.as avea o intrebare,am un copil de 3luni si m-am despartit de tatal lui,nu am fost casatoriti,copilul este pe numele lui si as vrea sa il dau in ... (vezi toată discuția)