avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... care hotarare va fi anulata, in urma Revizuirii ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

care hotarare va fi anulata, in urma Revizuirii ?

Am 2 hotarari definitive,
- 1 hotarare de fond si
- 1 hotarare de recurs.

Hotararea de recurs a fost pronuntata ulterior primei hotarari.

La Revizuire,
1. - se va anula ultima hotarare pronuntata
sau
2. - hotararea instantei mai mica in grad,
adica hotararea de fond ?
Cel mai recent răspuns: cristiannegru , utilizator 18:47, 24 Februarie 2015
Buna ziua,

Avand in vedere durata procedurilor judiciare civile, banuiesc ca e vorba de actiuni incepute sub imperiul Codului de procedura civila vechi. In acest caz se aplica Art. 327 anume
(1)Dacă instanţa încuviinţează cererea de revizuire, ea va schimba, în tot sau în parte, hotărârea atacată, iar în cazul hotărârilor definitive potrivnice, ea va anula cea din urmă hotărâre.

Da, e vorba de actiuni incepute sub imperiul Codului de procedura civila vechi.
Nu se va tine seama la Revizuire ca este vorba despre
- 1 hotarare de fond
si
- 1 hotarare de Recurs, data de o instanta superioara,

ca hotararea unei instante mai mare in grad trebuie sa primeze ?
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
cristiannegru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de revizuire - motive, etc. claudiu84 claudiu84 Daca formulezi o cerere de revizuire in care sunt invocate motivele mentionate la pct.1, 2 art.322 Codpr.civ dar si pct.7 al aceluiasi articol, ce soliciti: ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla in urma introducerii unei cereri de revizuire? valyyc valyyc Buna ziua! In urma unui proces am obtinut o hotărâre care ţine loc de act autentic de vânzare-cumpărare, cu recurs în 15 zile de la comunicare ... (vezi toată discuția)
Revizure recurs costi_mbd costi_mbd Am avut un dosar civil fond funciar pe rol,Instanta de fond ne-a facut dreptate.A fost facut recurs de catre adversarii mei si Instanta superioara le-a admis ... (vezi toată discuția)