avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... functionare asociatie proprietari - votul in adunarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

functionare asociatie proprietari - votul in adunarea generala - L230/2007 art. 25

In Legea 230/2007 infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, la art. 25 (1) pct; a) se spune "fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa". Care este explicatia acestui text sau cum trebuie inteles si folosit: daca intr-un imobil detin 1 apartament am un vot, daca detin, intr-un imobil 5 apartamente, distincte, am 5 voturi. Multumesc pentru argumentare.

De ce cred ca 5 apartamente intr-un imobil detinute de un singur proprietar sunt 5 voturi: pentru ca daca aceste apartamente ar fii detinute de 5 persoane distincte, A, B, C, D si E asta inseamna 5 voturi. Daca tot aceste 5 apartamente sunt detinute de o singura persoana nu se varsa toate intr-un singur "cosh" ca sa devina un singur vot.

Raspunsul imi este necesar pentru a inlatura blocajul decizional din asociatia de proprietari la consolidare, al celor care au cumparat pe L 112/95..
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 08:31, 22 Iunie 2009
adriantot a scris:
Deci cota parte este clar numai in functie de suprafata si suprafetele utile, care si acestea se mai pot modifica prin extindere in balcon, de exemplu.


Eu consider ca, cota parte de participare la investitii/reparatii etc. trebuie sa fie proportionala cu suprafata din bloc pe care o detii in proprietate. Si care poate diferi de cota parte la cheltuieli lunare de intretinere (caldura de exemplu) unde ar trebui sa se ia in calcul suprafata utila a apartamentului.
Mai exact in prima cota ar trebui sa intre S apartament + balcon + boxa + garaj (daca exista), in cea de a doua doar S apartament, aceasta din urma modificandu-se in momentul in care se inchide balconul (se modifica si la cadm financiara suprafata impozabila).
Legea locuintei(114):
COTA-PARTE [%]= suprafata utila a apartamentului si/sau spatiului cu alta destinatie x 100.
INDIVIZA suma totala a suprafetelor utile ale apartamentelor si/sau spatiilor
cu alta destinatie
Prin suprafata utila a apartamentului (locuintei) se intelege suma tuturor
suprafetelor utile ale incaperilor. Ea cuprinde: camera de zi, dormitoare, bai, WC,
dus, bucatarie, spatii de depozitare si de circulatie din interiorul locuintei. Nu se
cuprind: suprafata logiilor si a balcoanelor, pragurile golurilor de usi, ale
trecerilor cu deschideri pana la 1 metru, nisele de radiatoare, precum si suprafetele
ocupate de sobe si cazane de baie (cate 0,5 m.p. pentru fiecare soba si cazan de
baie), in cazul in care incalzirea se face cu sobe. In cazul locuintelor duplex,
rampa, mai putin palierele, nu se cuprinde in suprafat utila a locuintei.

Corect ce spuneti d-le Marius si de aceea nu m-am referit la ce includem in suprfata utila , pentru ca aceasta chestiune este lamurita de lege destul de clar.
multumesc pt interventie si ajutor...este un lucru castigat de toti pt viitor
cazacioc a scris:

Asociatia de proprietari este constituita din proprietari si fiecare are un vot pentru proprietatea sa indiferent cate apartamente are in proprietate. Daca sunt 100 de apartamente si 70 proprietari vor fi 70 de voturi nu 100 .Numai persoanele voteaza nu si apartamentele.
Nu este vorba de suprafata utila a unui apartament ci de cota parte din proprietatea comuna ce revine fiecarui proprietar raportat la suprafata proprietatilor pe care le are in acel imobil


Cum poti domnule Cazacioc sa sustii enormitati din astea: A. daca sunt 100 de apartamente cu 100 de proprietari distincti sunt 100 de voturi. Daca sunt 100 de apartamente si 70 de proprietari (deci implicit unii proprietari detin mai mult de un apartament) sunt evident tot 100 de voturi. Daca situatia proprietatii acestor apartamente de variaza de la cazul 100 apartamenta 100 de proprietari la 100 de apartamente 1 proprietar, tot 100 de voturi sunt. Pentru ca in situatia in care detin singur o suta de apartamente si vand 25 de apartamente la 25 de proprietari diferiti, evdient ca vor avea 25 de voturi si astea de unde apar ? Din unicul meu vot cand detineam singur 100 de apartamente ? Proprietatea comuna este suma cotelor parte reprezentate de fiecare apartament distinct (aceasta cota parte fiind de cele mai multe suprafata utila a bunului imobil respectiv). O

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza petricia petricia Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema si anume, conform legislatiei in vigoare cota parte indiviza reprezinta raportul dintre suprafata utila+ ... (vezi toată discuția)
Este diferenta la impartirea terenului aferent unui bloc? levigabi levigabi intre locatarul care sta la parter si cel care sta la etaj si are balcon?:hm: (vezi toată discuția)
Adoptare hotarari danuttan danuttan Art. 25. a) fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa; b) pentru hotărârile cu privire la stabilirea fondurilor de ... (vezi toată discuția)