In Legea 230/2007 infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, la art. 25 (1) pct; a) se spune "fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa". Care este explicatia acestui text sau cum trebuie inteles si folosit: daca intr-un imobil detin 1 apartament am un vot, daca detin, intr-un imobil 5 apartamente, distincte, am 5 voturi. Multumesc pentru argumentare.
De ce cred ca 5 apartamente intr-un imobil detinute de un singur proprietar sunt 5 voturi: pentru ca daca aceste apartamente ar fii detinute de 5 persoane distincte, A, B, C, D si E asta inseamna 5 voturi. Daca tot aceste 5 apartamente sunt detinute de o singura persoana nu se varsa toate intr-un singur "cosh" ca sa devina un singur vot.
Raspunsul imi este necesar pentru a inlatura blocajul decizional din asociatia de proprietari la consolidare, al celor care au cumparat pe L 112/95..
Un proprietar nu poate avea mai multe proprietati, nu e permis in regimul comunist. Am un prieten care avand un apartament proprietate, a mai mostenit inca unul ca s-a dus soacra-sa pe lumea cealalta. A beneficiat de un termen de 1 an pentru a instraina unul din cele 2 apartamente. Dar nu va speriati ca asta se intampla in 1985. A trecut ceva vreme de atunci si acum aveti dreptul sa fiti proprietar al oricate apartamente va tine punga !
Mare dreptate in acest caz, la noi in asociatie avem un proprietar ce detine 5 apartamente, iar in adunarile generale am tinut cont de acest aspect . Intradevar in anumite circumstante e greu de explicat unei multimi de oameni acest lucru, ca sa nu mai spun de aplicarea acestei prevederi din lege, ca sa nu mai spun de metoda de calculatie a cotelor indivize detinute ......
atunci dle adrian ..daca art 25 spune ca... si eu am mai multe proprietati...tot un singur vot voi avea?
Si domnilor e bine de stiut ca fiecare proprietate are o adresa distincta,chiar daca se afla in acelasi bloc.Asa ca pt fiecare proprietate ,un proprietar are drept la un vot,indiferent ce se voteaza..