avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... functionare asociatie proprietari - votul in adunarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

functionare asociatie proprietari - votul in adunarea generala - L230/2007 art. 25

In Legea 230/2007 infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, la art. 25 (1) pct; a) se spune "fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa". Care este explicatia acestui text sau cum trebuie inteles si folosit: daca intr-un imobil detin 1 apartament am un vot, daca detin, intr-un imobil 5 apartamente, distincte, am 5 voturi. Multumesc pentru argumentare.

De ce cred ca 5 apartamente intr-un imobil detinute de un singur proprietar sunt 5 voturi: pentru ca daca aceste apartamente ar fii detinute de 5 persoane distincte, A, B, C, D si E asta inseamna 5 voturi. Daca tot aceste 5 apartamente sunt detinute de o singura persoana nu se varsa toate intr-un singur "cosh" ca sa devina un singur vot.

Raspunsul imi este necesar pentru a inlatura blocajul decizional din asociatia de proprietari la consolidare, al celor care au cumparat pe L 112/95..
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 08:31, 22 Iunie 2009
Domnule "contactpn", am exprimat o opinie , nu am dat o consultatie.
Asta este un forum in care poti formula o opinie ca utilizator si poti sa afli mai multe de la participantii la discutii. De fapt, asta este scopul pentru care a fost creat. Fiecare sa invete sau sa afle de la ceilalti.
Au fost participanti care m-au corectat fara sa ma jigneasca, cum ati facut dvs. cu expresia "cum poti... sa susti o enormitate..."
Ati folosit un limbaj pe care personal il consider inadecvat la adresa mea, pentru exprimarea unei opinii. Daca sunteti un tip curajos (stati linistit, nu am intentii belicoase)as vrea sa va devoalati identitatea si experienta, macar pentru mine, sa stiu cine ma judeca asa de dur si daca are argumente sa o faca cu astfel de expresii.
Cu stima
reglementarea se poate face usor...,proprietarul a mai multor apartamente depune o ..delegatie prin care reprezinta celelalte apartamente,pt a se putea justifica,atat prezenta cat si nr de voturi.

Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iunie 2009
proprietaru, utilizator
citate din legea 230/2007, art 25:
(1) Pentru adoptarea hotararilor in adunarea generala a asociatiei de proprietari, se vor avea in vedere urmatoarele:
a) fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa;

daca are mai multe proprietati, are tot atitea voturi, fara a avea nevoie de vreo imputernicire, aceasta fiind necesara in cazul :
c) proprietarul poate fi reprezentat in adunarea generala de catre un membru al familiei sau de catre un alt reprezentant care are o imputernicire scrisa si semnata de catre proprietarul in numele caruia voteaza;
d) un membru al asociatiei de proprietari poate reprezenta unul sau mai multi membri absenti, daca prezinta imputernicire semnata de catre proprietarii in numele carora voteaza;
votind in nume propriu, proprietarul are tot atitea voturi pentru fiecare apartament proprietate personala
Deacord cu dl. Felix .
Fiecare proprietate, indiferent de suprafata, are cate un vot exprimat de participantul la adunarea generala , direct sau prin reprezentant.
Exceptie fac hotararile ce privesc investitiile, reparatiile, etc , cand repartizarea cheltuielilor se face pe suprafata ( baza de calcul a cotei indivize), si firesc votul are putere proportional cu supafata proprietatii sau proprietatilor (in cazul unui proprietar cu mai multe apartamente).
@adriantot si @felix34 eu sunt total de acord cu ce spuneti Dv. si asta pentru ca noi am mai citit cate ceva din legislatia specifica administrarii condominiilor, dar......incercati sa faceti treaba asta intr-o adunare generala. Se va crea un vacarm din care nimeni nu va mai intelege nimic. Oamenii stiu una si buna: vin la sedinta si voteaza ca DA sau ca NU sau se abtin. Ca pe cine reprezinta, ca ce pondere are votul lor...asta nici nu stiu si nici nu vor dori sa stie.Oamenii sunt prea ocupati si indiferenti la problemele comunitatii din care si ei fac parte, incat organizatorul adunarii generale poa' sa zica merci, daca intruneste macar cvorumul necesar.

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza petricia petricia Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema si anume, conform legislatiei in vigoare cota parte indiviza reprezinta raportul dintre suprafata utila+ ... (vezi toată discuția)
Este diferenta la impartirea terenului aferent unui bloc? levigabi levigabi intre locatarul care sta la parter si cel care sta la etaj si are balcon?:hm: (vezi toată discuția)
Adoptare hotarari danuttan danuttan Art. 25. a) fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa; b) pentru hotărârile cu privire la stabilirea fondurilor de ... (vezi toată discuția)