avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare fara acordul instantei?
Discuție deschisă în Executare silită

executare fara acordul instantei?

Am inteles de pe diferite site-uri ca din 2014 nu mai este necesara incuviintarea executarii silite de catre instanta(credite bancare).Care este legea care permite executorilor sa treaca la executare fara acordul instantei?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:03, 25 Februarie 2015
Codul de procedura civila modificat în oct 2014 prin legea 138/2014.
Multumesc pentru raspuns,am citit dar atat cat ma pricep eu,la art.20 se spune cu totul altceva,anume ca trebuie acordul instantei.Ma insel sau am dreptate?Multumesc pt. timpul acordat.
Investirea cu formula executorie e altceva, dacă e cazul, se investește cu formula executorie, insa pt executare, executorul nu mai cere incuviintare, asta nu va ia dreptul la apărare, puteți face contestație la executare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Februarie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incuviintare executare-respinsa, si totusi s-a inceput executarea! ionut979 ionut979 Buna ziua! Pe scurt: in 02.10.2014 Kruk cere incuviintarea executarii silite printr-un executor, la judecatoria de pe langa domiciliul debitorului, cererea ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita ionut979 ionut979 Buna ziua! Am urmatoarea speta: Contract de credit incheiat in 2008 cu BRD pentru un credit nevoi personale in valoare de 15000 lei pe 10 ani, s-au platit ... (vezi toată discuția)
Executare silita modificare ncpc prin legea 138/2014 quasimodo_50 quasimodo_50 Buna ziua! Speta este urmatoarea. Credit luat in 2004 de la banca x...neplatit din iunie 2005..prelaut, in prima faza, de asigurari de la banca x; ulterior de ... (vezi toată discuția)