Mama mea sa casatorit acum 28 de ani iar dupa un an de casatorie tatal meu a plecat lasind-o cu un copil de un an si insarcinata de al doilea copil si nu a mai dat nici un semn de viata.As dori sa stiu daca poate divorta si in ce conditii.Va multumesc anticipat
Păi pînă acum unde a fost????????? Actiune pt desfacerea căsătoriei, la Judecătorie, taxă timbru 366.000 lei + timbru judiciar 3.000 lei.
Sigur că poate promova acţiune de divorţ. Trebuie să se intereseze despre domiciliul actual al soţului ce urmează a fi chemat în judecată, fiindcă acesta trebuie citat. Separarea în fapt îndelungată determinată de părăsirea domiciliului de către soţul pârât, ce poate fi dovedită prin declaraţiile unor martori, constituie o împrejurare ce poate justifica desfacerea căsătoriei.
Tatal poate fi citat initial la ultimul domiciliu cunoscut. Ulterior poate fi citat prin ziar. Divortul este perfect admisibil.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort
Care sunt aactele si unde trebuie sa ma adresez pentru a initia procedura de divort de comun acord fara copii. (vezi toată discuția)
Divort
oanaradu87
Buna seara!M-am casatorit acum 8 luni in urma dupa o relatie de 8 ani.Recent,sotul meu a considerat ca nu ne mai potrivim si mi-a sugert sa plec de acasa ceea ... (vezi toată discuția)