avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca la gri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca la gri

Buna ziua,

Am fost recent la 3 interviuri pentru 3 joburi diferite, iar la doua dintre ele cei cu care am purtat interviul mi-au comunicat oferta lor, ulterior mentionand ca ea nu se reflecta si in contractul de munca, unde s-ar regasi doar minimul pe economie. Imi puteti spune unde m-as putea adresa pentru o plangere, sau ceva similar, dat fiind faptul ca nu am calitatea de angajat?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:10, 26 Februarie 2015
Faceti o plangere, dar cum probati plangerea? Doar cu dorinta de razbunare? Ei v-au facut o oferta, dvs. ati considerat-o proasta si nu ati acceptat-o, ce ar mai fi de zis?
Daca puteti obtine si dovezi in sensul aratat de dvs , atunci puteti sa va adresati ITM-ului, ANAF-ului si/sau Politiei - Serviciului de Investigare a Criminalittaii Economice.
N-am nici cea mai mica dorinta de razbunare (eu am acceptat o oferta mai mica in cele din urma, dar cu toti banii in acte), insa nu mi se pare normal ca toata lumea sa considere un fapt firesc remunerarea la modul asta, si consider ca daca toti am lua masuri intr-un fel sau altul am descuraja fenomenul. Cam asta ar fi de zis, din punctul meu de vedere.
Inteleg ca exista o suprataxare din partea statului, insa este nefiresc ca povara sa fie transmisa mai departe de catre angajator, angajatului.

Cat despre dovezi, evident ca nefiind angajata in vreuna din companiile respective nu am cum sa dovedesc fapta. Am aflat intre timp ca nu se poate face nimic fara asta, doar pe baza unor speculatii. Speram insa, la momentul acela, sa pot sesiza vreo forma de autoritate care e indreptatita sa controleze nereguli de acest gen, caci angajatii sigur nu o vor face vreodata.

Va multumesc pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 26 Februarie 2015
Cristina120, utilizator
Cristina120 a scris:

Inteleg ca exista o suprataxare din partea statului, insa este nefiresc ca povara sa fie transmisa mai departe de catre angajator, angajatului.

Este bine ca realizati birul la care este supus angajatorul roman prin cei 85% impozite pentru fiecare leu platit angajatului (va dati seama, ca sa dai un salariu net de 2000 lei, te costa in total doar cheltuieli cu salariul 3700 lei, plus altele, ce sa mai spunem, no comment).

Cristina120 a scris:

Speram insa, la momentul acela, sa pot sesiza vreo forma de autoritate care e indreptatita sa controleze nereguli de acest gen, caci angajatii sigur nu o vor face vreodata.

Autoritatea indreptatita sa actioneze sunt guvernantii si parlamentul, adica sa umble la cauza (relaxarea fiscala sub o anumita suma si nu birurile astea enorme pe care ei le impun si apoi le cheltuiesc atat de prost ca in 25 de ani nu au facut o autostrada sa dezvoltam Romania asta), caci ce ati patit dvs. este doar efectul, iar actionand asupra efectului, nu vom eradica boala never. Nu?
Chiar daca nu aveti dovezi puteti sesiza astfel autoritatile mai sus mentionate. Probabil in prima faza nu vor avea ce sanctiuni sa aplice, insa pe viitor posibil ca acel angajator sa fie sanctionat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie privind camerele de supraveghere nelush2103 nelush2103 As dori sa stiu care este actul legislativ care reglementeaza instalarea si folosirea camerelor de supraveghere in locatii publice. In speta este vorba despre ... (vezi toată discuția)
Plată diferențiată a angajaților în preaviz Cristina190 Cristina190 Buna ziua, Se da următoarea situație: Soțul meu este angajat al unei firme care, odată cu pandemia, a pus angajații să semneze un act adițional ... (vezi toată discuția)
Certificat atestare fiscala anaf - interpretare valabilitate si data scadenta iulaina iulaina Stimati domni, In data de 17.08.2012 am participat la o procedura de licitatie deschisa. printre documentele depuse in cadrul ofertei a fost si certificatul ... (vezi toată discuția)