avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... revizie tehnica a unui autoturism in garantie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

revizie tehnica a unui autoturism in garantie

ce spune legislatia in privinta faptului ca reprezentantele auto te obliga sa faci reviziile in perioada garantie, fara a accepta sa vii cu consumabilele tale , cumparate din alta parte, Nici macar cu uleiul, ce aceiasi merca o poti cumpara din alta parte la un pret mult mai bun.Va rog sa-mi spuneti cum clsifica legea acest abuz.
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 10:45, 24 Iunie 2009
eu am skoda, la fel m-au obligat in perioada d egarantie sa accept consumabilele lor.
mi-au explicat si de ce: pt. ca motorul este in garantie si daca eu vin cu alt ulei sau alte piese, daca el se va defecta, ei nu raspund pt. ca eu as fi de vina in stricarea lui, deoarece nu i-am pus consumabile agreate de ei.
nici eu, nu am avut voie sa aduc nici macar aceeasi marca de ulei dar luata dintr-un magazin mai ieftin.
este intr-adevar un abuz dar ei au justificare.
In service se executa operatii de reparatie, revizii periodice si reparatii in termen de garantie conform normelor tehnice impuse de Skoda. Acestea se executa cu aparatura si dispozitive specifice, impuse de producator. Personalul este specializat, periodic participand la cursuri de instruire. Garantia este 24 luni pentru piese de schimb si manopera , 12 luni pentru aparate electronice (radiocasetofoane, radiocd, etc) si 90 zile daca reparatia efectuata nu s-a facut cu inlocuire de piese

Ce nu inteleg este de ce nu pot sa duc eu consumabilele-agreate.
Am inteles ca revizia trebuie sa respecte normele tehnice impuse dar pana la urma reprezentanta ce este?
Eu asa doresc sa-i vad,seriosi,specializati,nicidecum in cautare de adaos comercial.
Merg si eu luna viitoare...nu la Skoda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizie reprezentanta - expertiza auto M9M M9M Buna ziua, Am facut revizia la masina la reprezentanta, ajuns acasa am deschis capota si constat ca nu s'a schimbat nimic la motor (filtre, ulei etc.) ... (vezi toată discuția)
Cum pot preveni furt/inlocuiri de piese auto Vulturudac Vulturudac cum pot preveni furt/inlocuiri de piese noi cu altele uzate in service reprezentanta cu ocazia reviziei anuale obligatorii la o masina noua? (vezi toată discuția)
Este obligatoriu sa fac reviziile la un service agreat de producator sau pot face aceste revizii la oricare service autorizat eventual rar? europencil europencil AM cumparat un autoturism de la un dealer autorizat. Mi s-a spus ca exista un document legislativ prin care se acorda posibilitatea de a face reviziile la ... (vezi toată discuția)