Sunt pe punctul de a achizitiona un apartament intr-un imobil aflat in constructie. Devzoltatorul este suficient de serios incat sa nu fi gasit nimic suspect (plangeri reclamatii review-uri negative) pe internet. Cu toate acestea as dori sa va intreb, care sunt aspectele ce trebuiesc luate in considerare intr-un antecontract .
In linii mari pare destul de explicit si corect , sanctiunile mentionate fiind juste de ambele parti insa cunostintele mele judiciare nu sunt suficient de avansate incat sa garanteze lipsa unor scapari .
Asadar, imi puteti mentiona principalele aspecte ce trebuiesc luate in considerare ?
Va multumesc foarte mult. Am inteles ce trebuia sa inteleg:) . In afara de finisaje toate celelalte aspecte sunt descrise complet , eu am redat un moc rezumat si in linii mari cam ce se trata in contract.
Ce ma asteptam eu sa intelegeti este ca nu se poate aprecia pe un forum calitatea unui contract, in lipsa detaliilor situatiei concrete.
E definit un caz sau mai multe de culpa a dezvoltatorului? :))
Dupa mine, ORICE contract care emana de la o parte ar putea fi imbunatatit in favoarea celeilalte parti.
Am citit contract de acest tip cu penalitate de 0,01% pe zi de intarziere, or penalitatea nu acopera o chirie de vreun fel... :D Cu alte cuvinte, pe simpla intarziere, daca promitentul-vanzator inchiriaza imobilul si plateste penalitatile promitentului-cumparator, iese in castig!!! Promitentul cumparator vrea sa cumpere, are clauza penala, are banii, curge dobanda la banca, nu are unde sta!! :(