avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificatul de celibat
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificatul de celibat

Buna! As dori daca este posibil sa imi explice cineva ce este certificatul de celibat ?
Vreau sa ma casatoresc an austria cu un strain care ;calatoreste cu viza. Eu am deja certificatul meu de nastere :pasaportul ;si buletinul. Este adevarat ca barbatul care are viza si se casatoreste cu o doamna ce apartine a UE,pentru ca el sa aiba actele de uniunea europenei trebue sa ia numele de familie al femeii??? Va multumesc anticipat.

[Editat de moderator: Va rog nu mai scrieti exclusiv cu majuscule, multumesc]
Ultima modificare: Joi, 26 Februarie 2015
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:05, 26 Februarie 2015
Buna ziua !
Certificatul de celibat este un document eliberat de Serviciul de stare civila al primariei locului de domiciliu , prin care se atesta faptul ca va puteti casatori . Acest document este necesar si obligatoriu a fi prezentat pentru a se incheia casatoria .
Cu privire la a doua intrebare ar trebui sa va interesati la institutia de stare civila din Austria care urmeaza sa oficieze casatoria .
Succes !
Ultima modificare: Joi, 26 Februarie 2015
Adrian Marin, Consilier juridic
1. Adeverinta de celibat, anexa 9 se elibereaza de starea civila a locului dvs. de nastere. Desigur se poate sa o solicitati si de la primaria de domiciliu dar aceasta va face corespondenta in acest sens cu starea civila de la locul dvs. de nastere. Ori o puteti solicita chiar prin ambasada/consulat,
2. Nu cred ca barbatii care se casatoresc in Austria trebuie sa ia numele de familie al femeii.
Din ce tara e viitorul sot? Din ce ziceti (ca e strain care calatoreste cu viza) nu pare sa fie austriac.
Poate calatori si munci in UE doar daca dvs. lucrati si locuiti cu forme legale in Austria. Puteti solicita acolo reintregirea familiei, va primi un permis de sedere ca membru de familie.

Si nu, nu e obligat sa ia numele dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza pentru filipine.. casatorie acolo si viza de lunga sedere Marian0189 Marian0189 Buna Seara! am si eu o problema mai delicata. sa zic asa. logodnica mea nu a reusit sa vina in romania pe baza la o viza de scurta sedere. pentru ca nu au ... (vezi toată discuția)
Cãsãtorie în albania pellumgeo pellumgeo Bună seara! Aș vrea să știu, dacă este posibil, de ce acte am nevoie pentru a mă putea căsători cu un cetățean albanez în Albania. ... (vezi toată discuția)
Casatorie dintre un cetatean roman si unul albanez Aldeabc Aldeabc As vrea sa stiu daca ma pot casatori cu un cetatean albanez din Macedonia? Mentionez ca locuiesc in Germania si as vrea daca se poate sa ma casatoresc aici. ... (vezi toată discuția)