Buna ziua,
Am mostenit de la tatal meu un teren intravilan de 1000m.Acest teren a fost obtinut de tatal meu in urma unui partaj succesoral intre el si fratii sai.Tatal meu a fost pus in posesie de catra un executor judecatoresc pt ca cei doi frati refuzau sa-i cedeze terenul.Accesul la acest teren si la terenul vecin se face printr-o ulita cu o lungime de 35m de drumul public si o latime de 6.4 m .Aceasta ulita apartine domeniul public al comunei.Accesul la cele 2 terenuri rezultate in urma partajului succesoral se face pe aceasta ulita instanta hotarand ca 3.2 m adica jumatate din ulita sa fie folosita pt accesul pe un teren iar 3.2 m pentru intrarea de celalalt teren care detine si o casa.Totul a fost OK pina cind vecinul care detine terenul alaturat si are si o casa pe teren vrea sa vanda aceasta proprietate unui avocat.Acesta a trecut deja la amenintari cum ca el vrea sa intre cu masina pe teren dar nu poate din cauza casei si ca el ma va da in judecata pentru a obtine o servitute de trecere care sa ii poata permite sa intre cu masina pina in fata casei cu mentiunea ca distanta dintre casa si poarta este de 2-3m.Daca i se va da castig de cauza intrarea mea pe teren de 3.2 m imi va fi diminuata si mai am amplasata si o mica cabana de lemm de 4/3 m care ar trebui demolata daca acesta va avea cistig de cauza.
Asa cum a hotarit instanta acum 10 ani impartind in mod egal servitutea de trecere pe domeniul public al comunei mi se pare corect.Daca el cumpara aceasta proprietate si stie care este situatia nu inseamna rea vointa?
Ceva ne scapa, ca nu imi pare legala acea impartire, daca acea ulita e publica. De asemenea, repetarea ca accesul se face pe 3,2 metri, apoi ca pe o suprafata de 3,2... e diferit, motiv pentru care, juridic, nu imi pot forma o parere.
Ca inteleg sau nu situatia de fapt e una, ca juridic e neclar e alta.
De asemenea, e posibil ca situatia de fapt sa se fi schimbat, ca e vorba de cumparare, de acces auto, depinde de structura constructiilor daca s-a modificat.
Fara acte si schite, e dificil de dat o parere, darmite o solutie juridica.