avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general chitante
Discuție deschisă în Contabilitate în general

chitante

Buna dimineata!
Am o nelamurire cu privire la completarea chitantelor si anume:ieri au venit la firma agenti sa incaseze
cv.facturilor scadente si au inceput sa-mi ceara:CIF-ul,J-ul,str,nr sa le treca pe chitanta.Cand i-am
intrebat de ce le trebuie, mi-ai zis ca astea sunt ultimile instructiuni.
Stie cineva ceva despre acest lucru?
Cel mai recent răspuns: onis08021 , utilizator 21:43, 23 Iulie 2009

Se treceau si pe chitante , dar nu asa de explicit cand vorbim de datele clientului.
Am si eu o intrebare. O persoana fizica poate plati betonul luat de la o firma acum 4 luni in valoare de 47.000 lei, iar firma respectiva ii incaseaza si ii emite chitanta. Nu bon fiscal? Nu trebuia sa achite prin banca suma asta? Care legi ale contabilitatii le-a incalcat?
Va rog un raspuns urgent daca se poate, trebuie sa depun concluzii scrise la judecatorie.
Multumesc

Ioana
Mai am o intrebare privind compensarile. Eu stiam ca la facturile mai vechi de 1 luna si mai mari de 10.000 lei se fac doar prin inscriere la bursa. Daca cele doua societati s-au compensat fara sa se mai inscrie la bursa, privind facturi restante din iulie anul trecut pe suma de 55.000 lei, nu au incalcat legea? Nu pot cere nulitatea acelei compensari?

Multumesc

Ioana
giovanacluj a scris:

Am si eu o intrebare. O persoana fizica poate plati betonul luat de la o firma acum 4 luni in valoare de 47.000 lei, iar firma respectiva ii incaseaza si ii emite chitanta. Nu bon fiscal? Nu trebuia sa achite prin banca suma asta? Care legi ale contabilitatii le-a incalcat?
Va rog un raspuns urgent daca se poate, trebuie sa depun concluzii scrise la judecatorie.
Multumesc

Ioana

Se poate incasa de la o persoana fizica si sume peste 5000.lei

H.G. nr. 2185/2004, privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor art. 5 şi 6 din Ordonanţa Guvernului nr. 15/1996 privind întărirea disciplinei financiar-valutare, publicata in M.O. nr. 1224 din 20/12/2004

11. Persoanele fizice, persoanele fizice autorizate sau persoanele care exercită profesii libere, producătorii agricoli, persoane fizice, nu intră sub incidenţa prevederilor ordonanţei.

Conform HG 685/1999 in cazul in care dotoriile si/sau creantele sunt mai vechi de 30 de zile si cu o valoare mai mare de 10.000 de lei compensarea se face prin Serviciul de compensare din cadrul IMI
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2009
katica, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Am cautat pe net ieri toata ziua si am gasit legile si hg-urile. Vroiam doar sa imi confirme si mie, cineva care are habar, nu ca economistele mele de la firma. Maine voi formula concluziile si sa speram ca saptamana viitoare voi avea raspuns pozitiv din partea judecatorului.
Inca odata multumesc.

ioana

Alte discuții în legătură

Compensare pt suma de 298000ron???? Annamaria Bajko Annamaria Bajko Buna ziua! Am o rugaminte:-poate sa-mi spuna cineva cum sa procedeaza pentru compensarea sumei de 298000ron?Intr-o parte sunt mai multe facturi ... (vezi toată discuția)
Compensare sume Aura2 Aura2 Am de rezolvat urmatoarea speta: - Societatea A - a vandut societatii B produse in valoare totala mai mare de 10.000 lei - Societatea B-in calitatea sa de ... (vezi toată discuția)
Chitanta de incasare numerar - temei legal razvy_balan razvy_balan Chitanta de incasare numerar, care reprezinta incasarea unei facturi, trebuie sa cuprinda obligatoriu CUI si numarul de inregistrare la Registrul Comertului al ... (vezi toată discuția)