avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contract de închiriere
Discuție deschisă în Executare silită

Contract de închiriere

Cum interpretați următoarea speță.
Contract de închiriere pentru un spațiu, respins de către OCPI la înscrierea în CF art.888 NCC (motivul că nu este act autentic ).Încheierea de respingere nu este comunicată chiriașului.
Între timp imobilul este vândut la licitație. Noul proprietar cere evacuarea din spațiu motivat de faptul că nu-i este opozabil, nefiind înscris în CF iar pe cale de consecință lipsește titlul.
Dat fiind faptul că încheierea de repingere nu a fost comunicată, este formulată crere de reexaminare și repunerea în termen.
Cererea de reexaminare este respinsă de către OCPI. Împotriva acesteia este promovată plângere prin care se solicită repunerea în termen și notarea contractului în CF.
Se face contestație la executare, în timpul contestației instanța se pronunță asupra plângerii, o admite și dispune înscrierea contractului de închiriere care încă nu a ajuns la termen.
În spațiu au fost făcute lucrări de modernizare.
Conestația la executare urmează să fie soluționată.
Cum vedeți recuperarea investiției în condițiile evacuării înainte de soluționarea contestației la executare.
Notă : A fost cerută suspendarea executării, a fost admisă de către instanța de fond iar în apel a fost admis apelul și respinsă cererea de suspendare, deciyia nu este încă motivată.
Ce apărări credeți că puteți face în contestația la executare în raport de admiterea cererii de însriere a contractului în CF și în raport de investiții și de dreptul de retenție reyervat prin contractul de închiriere.
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 15:38, 26 Februarie 2015
Adjudecatarul avea cunoștință de contractul de închiriere.
În spațiu s-a făcut o investiție de 120.ooo lei iar adjudecatarul a avut cunostință de existența contractelor de închiriere, este vorba de un bloc cu trei etaje.
Conform prevederilor legale, doar dacă în CF se nota contractul de închiriere înainte de ipoteca legală, chiriașul avea un drept opozabil adjudecatarului.

În speța dvs. eu consider că locatorul are un drept de creanță față de fostul proprietar, nu are niciun drept față de adjudecatar.
Cum comentați atunci egalitatea de tratament între cei care au sarcini înscrise în CF în speță fiscul și noi în calitate de chiriași investitori.
Nu înțeleg la ce fel de egalitate de tratament vă referiți. În ce constă această egalitate?
După adjudecare, în CF a fost înscris dreptul de proprietate provizoriu al adjudecatarului, sub condiția necontestării actuluii de adjudecare. Actul a fost contestat de către proprietar, dosarul este în curs de soluționare.

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere mirelambarbu mirelambarbu Am adjudecat o hala prin licitatie publica. Mi s-a eliberat extrasul de carte funciara iar la rubrica sarcini era inscris un contract de inchiriere pe 11 ani. ... (vezi toată discuția)
Mijloc asigurare imobil in cursul executarii clarisahoffman clarisahoffman Constat cu durere ca legiuitorul nu ofera nici o protectie creditorului care isi executa debitorul. In pofida faptului ca somatia executorului este inscrisa ... (vezi toată discuția)
Act adjudecare laurentiu123456 laurentiu123456 Buna ziua , Am cumparat un imobil executat prin licitatie publica , am platit pretul integral ,mi sa eliberat cat si actul de adjudecare de catre BEJ ,iar ... (vezi toată discuția)