avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept civil

Buna ziua!

Am facut cu sotia o casa pe terenul lui socrul meu, undeva in Bucuresti. El, impreuna cu sotia lui ne-a dat voie impreuna si cu ceilalti frati (copii lui – a fost un consiliu de familie) sa facem casa si s-a stability verbal unde isi vor face casa si ceilalti 2 copii, la fel ca in cazul nostru. Toata lumea a fost de accord, si noi ne-am apucat de treaba (eu si sotia). Nu s-a facut la vrema respectiva nici un fel de act, fiecare intelegand unde isi va face – socrul ne-a facut un act de comodat la notar pentru utilitati, acestea fiind pe numele nostrum (al sotiei mai exact) - (terenul nefiind mai mare de 300 mp.). Ne-am ocupat de obtinerea DTAC (Documentatia pentru autorizatia de construire) printr-o procura data de socru, intrucat el nu putea sa se ocupe de acestea, neavand de altfel nici un interes, el avannd casuta lui si o anumita varsta.
Mentionez ca facturile la utilitati vin pe numele sotiei mele, casa nefiind inca intabulata si nici receptionata.
Intrebare 1: Daca am depasit regimul de inaltime stipulate in AC (autoprizatia de construire) si a trecut mai mult de 2 ani de la data edificarii, ce risc am in momentul in care solicit receptia (ma gandesc la partea de amenda)?
Intrebare 2: Ce risc exista din partea celorlalti frati asupra casei noastre? Pot dovedi in orice moment ca acea casa a fost facuta prin efortul exclusive al sotiei si al meu (fluturasi de salariu, facturi material de constructie, martori – chiar fratii + altii).
X-(
Cel mai recent răspuns: SANTIER , utilizator 19:18, 31 Ianuarie 2016
Buna seara!

Socrul meu ne-a facut o conventie la avocat, in care recunoaste valoarea casei (casa nu avea cum caci nu are cadastru si nici nr. cadastral), fiind de buna credinta. Legal, este a lui, insa faptic (recunoscut in conventie) este a noastra (fiind dovedit cu acte si martori). Inclusiv fratii sotiei ne-au ajutat la aceasta (platiti modic si cu ajutor in compensare). In asemenea situatie sunt multe familii in zona. Cred ca speta mea este un pic mai deosebita...
Multumesc oricarei opinii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul constructiilor SANTIER SANTIER Buna ziua! Am facut cu sotia o casa pe terenul lui socrul meu, undeva in Bucuresti. Acoperisul casei a fost construit si finalizat in iunie 2013. El, ... (vezi toată discuția)
Intabulare c-tie - speta dificila SANTIER SANTIER Buna ziua! Intabulare c-tie cu autorizatie de c-tie nerespectata Am executat o casa pe terenul socrilor cu finalizare structura in iun. 2013 – ... (vezi toată discuția)
Drept succesoral SANTIER SANTIER Buna ziua! AM rugamintea de a ma sprijini cu o informatie in ceea ce priveste urmatorul aspect: Sotia mea mai are inca 2 frati (ei sunt in total 3 ... (vezi toată discuția)