avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intrebare consecinte postare pe Facebook
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intrebare consecinte postare pe Facebook

Buna Ziua . Numele meu este Gabriel si am o problema . Acum 2 zile i-am transmis un mesaj pe facebook unui redactor de la un ziar local , iar el a pus un articol despre mine pe websitul ziarului, urmand ca el sa mearga la politie si sa depuna o declaratie impotriva mea.Articolul si mesajul este acesta " Joi, la prânz, pe contul de Facebook, am primit un mesaj privat. Nu este altceva decât o ameninţare directă.
Iată mesajul integral: "O sa ai o viata grea de acum incolo uitate atent in spate de fiecare data cand mergi pe strada sau cu masina nu vei sti de unde vine".
Mesajul a venit de la profilul următor: กาเบรียล กาเบรียล ดวงอาทิตย์ (Soare). Persoana care a trimis mesajul are postate fotografii cu galeria echipelor Chindia şi CSM Târgovişte, deci legătura cu aceasta nu poate fi întâmplătoare.
Sesizăm Poliţia şi organele competente să ia măsurile care se cuvin, întrucât viaţa ne este pusă în pericol!

P.S. Mulțumim organelor abilitate pentru promptitudinea cu care au reacționat la sesizarea noastră!" Pot intra la puscarie ? Ce trebuie sa fac daca sunt chemat la sectie?
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 12:43, 28 Februarie 2015
Toata problema a plecat de la un articol care a fost scris despre galeria din care fac parte . In acel articol sau prezentat mai multe minciuni despre noi . Dupa 4 zile ne-am revazut la un meci de volei si am hotarat sa mergem sa vorbim frumos si civilizat cu un coleg de al lui sa ne explice dece a scris acel articol in care minte cu nerusinare. In acel moment "seful lui" era implicat intr-o cearta cu staful echipe tot din aceleas motive , vazand ca eram 7 persoane care se contraziceau cu persoana care i-am trimis eu mesajul el a venit cu intentia de a incepe un scandal atunci noi am incheiat subiectul si am parasit sala. A doua zi i-am trimis un mesaj pe facebook in privat care continea "O sa ai o viata grea de acum incolo uitate atent in spate de fiecare data cand mergi pe strada sau cu masina nu vei sti de unde vine" dar mai mult l-am indemnat sa aive grija deoarece are multi dusmani .Precizez nu il cunosc personal pe acel om care i-am adresat acel indemn.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Februarie 2015
Gabriel1993, utilizator
Personal, imi pare amenintare in sensul legii penale, este clar ca a fost susceptibila de a produce o stare de temere pentru persoana amenintata.
Altădată fiţi mai ponserat în asemenea tip de afirmaţii. Textul scris de dvs. sună clar a ameninţare. Încercaţi o împăcare până nu este prea târziu. Ziarele au tot interesul să exploateze un asemenea subiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari si jigniri prin platforma facebook bogdyviki bogdyviki Buna ziua. Speta mea este urmatoarea Conduc in cadrul unei societati un grup de angajati, in activitatea desfasurata, avand reguli, regulamente, tot ce ... (vezi toată discuția)
Apeluri+mesaje repetate=hartuire? Cosmincom Cosmincom Buna ziua. Am cunoscut pe facebook o persoana dintr-o alta localitate, cu care am inceput sa povestim online si la tel. Dupa 3 saptamani a zis ca nu doreste o ... (vezi toată discuția)
Amenintat cu moartea mariannt mariannt Buna ziua , am o problema daca ma puteti ajuta , am fost amenintat de anumite persoane care au zis ca vor sa ma omoare , am fost la politie si am depus o ... (vezi toată discuția)