avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintari si jigniri prin platforma facebook
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintari si jigniri prin platforma facebook

Buna ziua. Speta mea este urmatoarea
Conduc in cadrul unei societati un grup de angajati, in activitatea desfasurata, avand reguli, regulamente, tot ce trebuie. Unul dintre angajatii subalterni, care are permanent abateri si din aceasta cauza este sanctionat disciplinar des, fiind in timpul liber, ma suna noaptea, ma ameninta in fel si chip si ma jigneste permanent. Ultima asemenea situatie a fost prin postarea pe facebook, pe contul sau, dar public, a unei jigniri la adresa mea, numindu-ma sabotor, si folosind numele meu complet. Angajatul respectiv nu poate dovedi cu nimic afirmatia, iar dupa un timp a sters aceasta postare. Chiar daca la locul de munca a fost de nenumarate ori in afara regulamentelor, eu avand documente doveditoare, este oarecum protejat, nefiind pedepsit cu intensitatea care ar trebui niciodata. Acesta este si motivul pentru care a prins un curaj incredibil, mergand pana la amenintari si fapte de natura celor prezentate. Imi este clar ca la locul de munca sunt limitat de regulamente si de sustinerea nefondata pe care o are, dar in viata privata, in afara societatii, suntem persoane individuale , fara raporturi juridice intre noi. Intrebarea mea este cum ma pot proteja impotriva actiunilor acestui individ, mai ales ca postarile pe facebook sunt publice, eu sunt cunoscut in oras si imi afecteaza imaginea. Mentionez ca in urma cu cateva luni mi-a trimis mesaje direct, la ore tarzii din noapte, punandu-mi in pericol linistea familiei. Acest individ sustine ca oricum nu am ce sa ii fac. Am incercat sa ma adresez politiei dar am fost trimis la plimbare spunandu-mi-se ca ei nu se implica in asa ceva si, oricum si daca fac o plangere scrisa, nu se va face nimic, pentru ca pericolul social este mic si nu justifica cheltuieli pentru cercetare si declansare proceduri legale. Asa ca va rog sa ma ajutati cu un sfat unde sa ma adresez pentru a se lua masuri impotriva acestei persoane care , prin atitudinea avuta creeaza asupra mea si a familiei mele o stare de tensiune si temere permananta, supunandu-ma si dispretului public prin postari pe facebook in forma in care am scris anterior. Multumesc
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2022
bogdyviki, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:43, 17 Noiembrie 2022
Buna ziua! Trebuie sa va adresati instantei de judecata si sa solicitati obligarea acestuia sa nu mai posteze, sa starga ce a postat si daune morale.
Da, numai un proces civil va poate ajuta.
Politia nu va poate ajuta.

Veti avea dreptul de a cere si daune morale pentru prejudiciile suferite care insa vor trebui dovedite.

Scris din Bucuresti 2022

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere daune morale daca un barbat care ma urmareste de 3 luni ... camelian camelian Pot cere daune morale daca un barbat care ma urmareste de 3 luni ma hartuieste, a postat lucruri defaimatoare la adresa mea in mediul online. O publicatie ... (vezi toată discuția)
Denigrare si amenintari pe retelele de socializare! un sfat va ... Cristi49 Cristi49 Denigrare si amenintari pe retelele de socializare! Un sfat va rog? Buna ziua, numele meu este S. C. , in prezent sunt in divort cu sotia mea cu copil minor ... (vezi toată discuția)
Denigrarea ºi dezinformarea pe internet postat sub forma de mesaj/e.mail/comentariu la adresa unei persoane fizice/juridice. Hoffa Hoffa Buna seara Daca poate cineva sa ma ajute cu o informatie: Cineva posteaza pe internet intr-un ziar anumite comentarii denigratoare la adresa unui ... (vezi toată discuția)