avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto

buna ziua ! o sa fiu scurt in relatarea situatiei .sotia mea lucreaza in vanzari. pe langa telefon ,tableta are si un autoutilitara logan van ,avand prima inmatriculare in august 2008. firma s-a decis sa reinoiasca parcul auto,sugerand celor care folosesc autoutilitarele sa le achizitioneze la un pret redus ( sunt destul de folosite ) .toate bune si frumoase cand cineva din firma le-a adus la cunostiinta ca masinile nu au taxele de mediu de prima inmatriculare etc .platita . din cate stiu eu cu 1 iulie 2008 a inceput sa se plateasca si pentru autovehiculele autohtone .mentionez ca aceste utilitare au fost achizitionate in leasing iar in 2012 inmatriculate definitiv pe firma . luate in leasing in 08.2008 nu au platit taxa ptr ele sau se umbla cu gogorite pentru a achizitiona masinile vreun samsar ..ceva?? ! astept un raspuns din parte dvs . cu deosebita consideratie !
Cel mai recent răspuns: danwxs , utilizator 22:32, 27 Februarie 2015
Ca s-a platit sau nu taxa pentru un anumit autovehicul va reiesi din evidentele Finantelor, prin adeverinta care se elibereaza in acest sens .
am inteles ! numai ca cei de la anaf nu-ti elibereaza adeverinta sau macar sa te informeze decat daca ai act de vanzare -cumparare ..deci daca masina are taxa neplatita nu se merita a fi achizitionata chiar si la un pret redus !
Sa solicite aceasta adeverinta proprietarul actual, in cazul in care va exprimati intentia de a cumpara masina .
ok! multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbru mediu 2013 la autoturisme ANDREWI ANDREWI Am cumparat un logan de la o firma , aceasta a achizitionat masina in leasing in iunie 2008 . La finante autoturismul nu figureaza ca a platit taxa de ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare autoutilitare moldovan_aurelian moldovan_aurelian Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Vreau sa inmatriculez o autoutilitara, cumparata in leasing in 2009 si in luna aceasta a expirat contractul. Masina are o ... (vezi toată discuția)
Plata taxa de mediu FBI FBI Am achizitionat in leasing persoana fizica un logan autoutilitara an fabricatie 2008 .In luna septembrie se termina leasingul si as dori sa stiu daca trebuie ... (vezi toată discuția)