avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit ce fac cu impozitul forfetar?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

ce fac cu impozitul forfetar?

Salut!

Am o firma
care a fost declarata fara activitate de ceva timp, iar de la 1 iulie i-am si suspendat temporar activitatea. In principiu, as fi interesat ca ONRC-ul sa o dizolve pur si simplu, la un moment dat. Am inteles ca asta s-ar intampla la un moment dat, daca nu mai depun nici o declaratie, de acum incolo. Totodata, am inteles ca daca tot am intentionez sa o las sa fie dizolvata, ar fi bine sa nu mai trec pe la administratie sa ii instiintez de suspendarea temporara activitatii, iar impozitul forfetar aferent lui iunie 2009 sa il las neplatit.

Este adevarata treaba asta? Pot sa fac asta, sau pot avea probleme cu ei?
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 14:13, 17 Iunie 2009
pornim de la premiza ca statul nu pierde niciodata.
Este foarte bine ca ati facut suspendarea activitatii temporare.Dar sa nu va ganditi o clipa ca , daca nu veti plati impozitul forfetar pentru o luna veti scapa.O sa va vina o nota de plata , rezultata din dizolvarea de drept. in plus o sa platiti si penalitati.Mai bine o achitati la termen si dupa supendare , puteti cere dizolvarea sau sa nu mai depuneti la RC situatiile financiare pe 3 ani situatiile financiare.
In ceea ce priveste declararea catre Administratie.Mergeti si cereti o derogare prin care sa nu mai depuneti declaratiile aferente pe 0 atat in ceea ce priveste declaratia impozitului pe profit , cat si a decontului de TVA...asta in cazul in care sunteti platitor de TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar, suspendare si regimul cheltuielilor in aceasta perioada C_CRISTINA C_CRISTINA O firma a carei activitate este suspendata tocmai ptr a nu plati mpozitul forfetar are in proprietate un teren ptr care plateste impozit anual. Practic se ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in momentul dizolvarii unei societati, se poate face impunerea din oficiu pentru impozitul forfetar de catre ANAF chiar daca nu au fost ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate pentru nedepunerea balntelor la orc Julian1 Julian1 Se percep anumite amenzi sau taxe in momentul in care Tribunalul hotareste dizolvarea unei societati com. datorita nedepunerii balantelor contabile la ORC..? ... (vezi toată discuția)