avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Un apartament cu pierderi de gaze la revizia tehnica ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Un apartament cu pierderi de gaze la revizia tehnica de 10 ani

Buna ziua,

La asociatia de proprietari s-a facut revizia tehnica la gaze de 10 ani. La un apartament s-au gasit pierderi de gaze iar familia nu vrea sa repare.

Ce solutii sunt pt asociatie? E posibil sa se opreasca gazele la tot blocul?

EU nu vreau sa raman fara gaze.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 01:07, 1 Martie 2015
Separare de gaze. La noi în Slatina foarte multe blocuri au făcut separare de gaze şi oamenii şi-au instalat centrale de apartament. Cred că mai mult de jumătate de oraş.
Trebuie reparat, altfel firma care face revizia este OBLIGATA sa intrerupa furnizarea gazului in tot condominiu!
Deci firma care a facut revizia poate sa opreasca gazele? Sau ei trimit actele la firma furnizoare si aceeia inchid gazele?
Si asociatia si restul locatariilor ce pot face?

Nu poti obliga 25 de apartamente sa traga teava de gaze de pe o zi pe alta. Sunt implicati bani...si nu putini
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Februarie 2015
mihaela_2013, utilizator
mihaela_2013 a scris:
La asociatia de proprietari s-a facut revizia tehnica la gaze de 10 ani. La un apartament s-au gasit pierderi de gaze iar familia nu vrea sa repare.

Eu nu cred ca, in cadrul reviziei, s-au depistat scurgeri de gaze, iar firma care a facut revizia nu a remediat imediat problema ori nu a oprit imediat gazele.
Cu gazele nu e de joaca si nu stam la discutii si negocieri. Daca este posibil firma remediaza imediat ori poate opri gazul acelui consumator sau de la distribuitor la intrarea in scara sau bloc.
Nu cred ca sta cineva sa-l intrebe pe proprieatrul apartamentului daca vrea sau nu vrea...

@adriantot

Sa stiti ca sta sa intrebe, din pacate.
Daca se depisteaza scurgeri de gaze, firma intrerupe gazele si trimite catre distribuitor PV sau referat (nu stiu cum ii spune documentului).

Din acest moment asociatia de proprietari nu mai are nicio putere si toti proprietarii stau la mana acelui proprietar care, daca nu se hotaraste sa repare fie cu firma care a facut revizia (verificarea), fie cu alt instalator, furnizarea gazelor ramane oprita. Proprietarul cu pricina nu poate fi obligat sa repare cu aceeasi firma, de aceea se creaza probleme.

Noi am avut aceasta problema acum doi ani cand s-a depistat scurgere de gaze in mai multe apartamente si unii proprietari se codeau sa repare din lipsa de bani sau pentru ca li se parea prea scump.
S-a pus picioru-n prag si i-am obligat ca, daca nu-si gaseau instalator autorizat cu care sa repare in cateva zile cat dura verificarea in tot blocul, trebuia sa repare cu firma respectiva.
Unora le-am platit noi reparatia, ca nu aveau bani in casa, si am recuperat banii in cateva saptamani, dandu-le si chitanta reparatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

plata pe persoana fizica pentru instalația comună de gaze. Val V Val V Buna ziua. În blocul in care locuiesc a fost oprit gazul de către distribuitor pentru câteva scurgeri de gaze detectate la instalația comună (cea de ... (vezi toată discuția)
Reparatie teava gaze elenazan elenazan Blocul nostru a fost prevazut din constructie cu instalatii de gaze separate pt.fiecare apartament,fiecare are contract cu firma de gaze.S-a constatat o ... (vezi toată discuția)
Contor gaze apartament + instalatia de gaze casa scarii elapopy elapopy Buna ziu, Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cum se face verificarea contuarelor de gaze ale fiecarui apartament cat si a conductelor de gaze de pe casa ... (vezi toată discuția)