avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recomandare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Recomandare

Buna ziua,

Va rog sa-mi dati cateva lamuriri referitoare la o recomandare.
In situatia in care, faci o recomandare pentru o persoana care este urmarita intr-un proces penal, trebuie si sustinuta personal?
Adica poti fi citat ca si martor?
puteti sa fiti citat ca martor in masura in care inculpatul va indica expres in fata instantei si va solicita audierea dvs pentru a dovedi sustinerile sale. chiar si in aceasta situatie este posibil ca instanta sa respinga solicitarea inculpatului si sa nu fiti citat in calitate de martor. pe cale de consecinta simpla redactare a unei recomandari nu determina dobandirea calitatii de martor in acel proces penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie diicot Alexandrumolnar Alexandrumolnar Buna, am primit o citatie de la DIICOT in care sunt chemat ca martor pentru un dosar, nu inteleg exact de pe citatie dar trebuie sa ma prezint cu avocat? Si ... (vezi toată discuția)
Citat in calitate de martor n_laci2002 n_laci2002 Azi am primit o citatie, prin care sunt chemat ca si martor. Nu vreau sa dau nume, si voi scrie fraza putin mai ciudat, sper sa se inteleaga. Numele meu, ... (vezi toată discuția)
Martori propusi de partea vatamata alexandra.a1404 alexandra.a1404 Cati martori poate propune partea vatamata in cadrul procesului penal? Acestia trebuie specificati in Chemarea in judecata? Martori pot fii si invinuitii ? Pe ... (vezi toată discuția)