avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Va rog sa ma lamuriti - imputatie plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Va rog sa ma lamuriti - imputatie plata

buna ziua.as avea si eu o intrebare:sotul a lucrat la o firma de transport marfa o perioada de 3 saptamani in care a facut curse interne si a parcurs in jur de 8000 km.la ultima cursa a agatat prelata camionului.a fost anuntat sa mearga la sediu sa duca camionul la service dupa care sa isi scrie lichidarea.lucru pe care la si facut.tin sa precizez ca pe aceasta perioada nu a fost remunerat.nici salar nici diurna ramase initial pt plata reparatiei si nici nu a semnat stat de plata sau cv pt bani.acum la 6 luni dupa intamplare a fost sunat de catre seful firmei respective sa mearga la service sa isi rezolve problema cu plata ca daca nu va raspunde in fata legii.intrebarea mea este urmatoarea:ce poate sa ii faca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:40, 1 Martie 2015
Ce poate sa faca angajatorul este sa-l actioneze in judecata pentru a fi obligat sa plateasca c/v reparatiilor .
chiar daca nu a fost vina lui?
Instanta va stabili daca se face sau nu vinovat de cauzarea acelui prejudiciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariului din contractul de munca gabi_proto25 gabi_proto25 sunt angajat la o firma de transport din judetul maramures din iunie 2015 ca sofer si as dori sa stiu cum recuperez salariile (in mod legal)din contractul de ... (vezi toată discuția)
Neplata diurnei din cauza cmr pierdut linuxx linuxx Buna ziua, am fost angajat la o firma de transport ca sofer camion international, din cauza intarzieriilor de plata a salariului si a diurnei am demisionat ... (vezi toată discuția)
Cum îmi pot recupera bani? Adrianmmm Adrianmmm Sunt șofer pe camion si am lucrat la un patron din Gorj cu contract pe RO și nu vrea sa îmi mai dea bani am fost la ITM si au zis ca in instanță ,am fost ... (vezi toată discuția)