avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate dupa 25 de ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate dupa 25 de ani

Buna ziua, mama este intr-o situatie ciudata in legatura cu casa bunicii mele decedata .Fratele bunicii mele vrea o parte din casa si teren, problema este ca bunica mea a locuit acolo , in casa parinteasca , despagubindu-l pe fratele ei cu o suma de bani ,pe un act facut de mana cu martori acum multi ani. Intre timp bunica mea a facut act de proprietate pe teren si pe casa p-e numele ei, fratele ei cat a trait ea nu a venit sa ceara nimic. Mama a deschis succesiunea iar cei de la primarie au spus ca atata timp cat fratele bunicii mele nu a venit timp de 25 de ani sa depuna o cerere privind mostenirea de la partinti , acum nu mai are nici un drept. Intrebarea mea este daca fratele bunicii mai are vreau drept daca atatia ani nu l-a interesat de nimic si daca mama mi-ar vinde mie prin contract de vanzare cumparare , se poate ataca?
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 18:29, 1 Martie 2015
crysstyna_84 a scris:

Intre timp bunica mea a facut act de proprietate pe teren si pe casa p-e numele ei, fratele ei cat a trait ea nu a venit sa ceara nimic.

Fratele bunicii nu are drept la mostenire, doar mama dvs. are acest drept si calitate de mostenitor al bunicii.
Asa este, dupa ce mama d-voastra a obtinut dreptul de proprietate, fratele bunicii nu mai are nici un drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune maria dinca maria dinca Buna ziua, As dori sa stiu care sunt variantele ce pot fi urmate intr-un proces de uzucapiune dupa ce instanta a admis actiunea reclamantilor recunoscand ... (vezi toată discuția)
As dori si eu un raspuns va rog frumos legat de o mostenire roxana_roxxana roxana_roxxana Am si eu o intrebare si as dori daca se poate un raspuns. Parintii mamei mele au murit, si a ramas in locul unde a locuit bunica mea o matusa, in curte acolo ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. tatăl meu se afla într-o situație neplăcută ... mia_livia mia_livia Bună ziua. Tatăl meu se afla într-o situație neplăcută din cauza fratelui său vitreg și anume, acesta din urma s-a trezit după 17ani de la moartea ... (vezi toată discuția)